Vesić: Narod će odlučivati ko će biti na kojoj funkciji, opozicija nema podršku

18.04.2024

17:04

0

Naveo je da je opozicija prvo prošle godine pretila predsedniku Vučiću da će ići na demonstracije ako raspiše izbore, pa su onda ultimativno tražili da se izbori raspišu i održe do kraja godine, a kada je najavljeno da će novi beogradski izbori biti raspisani za 28. april, onda su rekli 2. jun

Vesić: Narod će odlučivati ko će biti na kojoj funkciji, opozicija nema podršku
Goran Vesić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić ocenio je danas da opozicija, kao što je bio slučaj za prošle izbore, unapred sebi deli funkcije, iako nema podršku građana.

Vesić je rekao i da će u Srbiji, dok je na vlasti Aleksandar Vučić narod odlučivati ko će biti na kojoj funkciji.

"Mi ćemo uvek prihvatiti volju građana. Neće se o tome odlučivati ni po kafanama neće odlučivati niko drugi osim građana i to je zapravo suštinski problem opozicije jer nemaju podršku građana. Kada budu malo više na terenu i radili, kada budu izašli sa nekim konkretnim programom možda će neko i glasati za njih, ali do tada im ostaje samo ono što rade, a to je da neuspešno šire mržnju prema onome koga ne mogu da pobede”, rekao je  Vesić.

On je za TV Hepi, rekao da opozicija nema nikakav politički program kojim bi se suprotstavila politici sadašnje vlasti niti kaže šta bi uradila bolje.

"Da li ste čuli jednu njihovu ideju šta bi uradili sa penzijama, platama, kakav je njihov odnos prema sankcijama Ruskoj federaciji, Evropskoj uniji, Kosovu i Metohiji? Ne, njihov jedini odgovor je da hoće da smene Vučića, pa će onda da vide šta će da rade", rekao je Vesić.

Naveo je da je opozicija prvo prošle godine pretila predsedniku Vučiću da će ići na demonstracije ako raspiše izbore, pa su onda ultimativno tražili da se izbori raspišu i održe do kraja godine, a kada je najavljeno da će novi beogradski izbori biti raspisani za 28. april, onda su rekli 2. jun.

"Dati su im izbori za Beograd poslednjeg mogućeg datuma kada po zakonu mogu da se održe", rekao je Vesić i dodao da se bave trivijalnim stvarima jer nemaju šta da suprotpstave politici SNS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike