Prva dama Srbije, Tamara Vučić, dobitnica nagrade magazina "Diplomacy & Commerce"

10.04.2024

10:00

0

Supruzi predsednika Srbije Tamari Vučić, uručena je nagrada magazina "Diplomacy & Commerce" za izgradnju mostova među narodima

Prva dama Srbije, Tamara Vučić, dobitnica nagrade magazina "Diplomacy & Commerce"
Copyright TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Na predlog više stranih ambasada i pojedinaca iz javnog života Srbije, supruzi predsednika Srbije Tamari Vučić, uručena je nagrada magazina "Diplomacy & Commerce" za izgradnju mostova među narodima.

U obrazloženju se navodi da je Tamara Vučić proteklih godina, na velikom broju međunarodnih događaja kojima je prisustvovala, aktivno radila na izgradnji mostova među narodima i širenju duha tolerancije i saradnje.

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
 

 

“Ova nagrada za mene znači mnogo pre svega zato što je to nagrada za izgradnju mostova među narodima, što je, čini mi se, suština mog primarnog zanimanja, to je diplomatija. Po mom mišljenju, diplomatija i cilj diplomatije je upravo da izgradi mostove među narodima i među ljudima i da obezbedi taj prostor za dijalog, za razgovor, za pregovore, za dogovore“, rekla je Tamara Vučić.

Navela je da sebe smatra pacifistom i po karakteru i po ubeđenju. Pa nekako i to ide u prilog diplomatije, rekla je Tamara Vučić.

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
 

 

Na svečanoj ceremoniji dodeljene su i sledeće nagrade: Diplomacy & Commerce nagrada za najbolju društveno-odgovornu kampanju dodeljena je kompanijama Koka-kola HBC i NLB Komercijalna banka koju su primili Dejan Đurović, Koka-Kola HBC i Danilo Grbović, NLB Komercijalna banka. Dobitnicima je nagrada uručena od strane Mihaila Vesovića, ispred Privredne komore Srbija.

Diplomacy & Commerce nagrada za podršku insitucijama kulture i umetnicima dodeljena je ERSTE banci. Boško Vučurović, predsednik Privredne komore Vojvodine, prilikom ceremonije uručio je nagradu Zlati Lukić i Tamari Simović, predstavnicama Erste banke.

 

Diplomacy & Commerce nagrada za podršku nauci i obrazovanju (kompanija) dodeljena je Zadužbini Miodraga Kostića za projekat “Palata nauke“. Nagradu je uručila Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost, ispred MK grup nagradu je primila Tamara Veselinović.

Diplomacy & Commerce nagrada za projekte iz oblasti "zelene ekonomije i održivog razvoja" dodeljena je kompaniji Hajneken Srbija za projekat “Rezervoar“, u ime kompanije nagradu je primila Biljana Bobić Subin, a nagradu joj je uručila Jasmina Lukić iz kompanije NIS Srbija, laureat D&C Awards iz 2023. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike