Putin odbrusio britanskom novinaru: Na Zapadu su "progutali" odvajanje Kosova, a Krimu uveli sankcije! (VIDEO)

17.12.2020 | 13:42 >> 13:51

Autor: Jelena Stokic Jovanovic

Da, mi smo nevinašca u poređenju sa vama, reko je ruski predsednik novinaru

Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin, koji danas drži redovnu godišnju konferenciju, izjavio je da je Krim ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma, za razliku od Kosova.

Kako je istakao na Zapadu su “progutali” odvajanje Kosova, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije.

Pročitajte još

-Da, mi smo nevinašca u poređenju sa vama”, rekao je Putin tokom svoje tradicionalne godišnje konferencije, odgovarajući na pitanje britanskog novinara, da li je baš Rusija uvek nedužna ili ima malo i njene krivice u lošim odnosima sa Zapadom, prenosi portal Sputnjik.

Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Krim je ponovo postao deo Rusije u martu 2014. referendumom održanim nakon državnog prevrata u Kijevu.

Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Vlada Rusije više puta je izjavljivala da su stanovnici Krima demokratski, u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN, glasali za ujedinjenje sa Rusijom.

Putin danas u Moskvi drži godišnju konferenciju koja se ove godine održava u nešto izmenjenom formatu zbog pandemije korona virusa.

Na konferenciji je danas govorio i o pandemiji, vakcinisanju građana, kao i o svom političkom protivniku Alekseju Navaljnom i njegovim optužbama.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam