Sramno! Srbija kriva za bombardovanje, NATO piloti heroji! Evo kako su Đilasovi i Šolakovi mediji obeležili godišnjicu bombardovanja (VIDEO)

26.03.2024

09:23

0

Autor: 24sedam

Ima li zločina nad Srbima koji đilasovci neće opravdati i relativizovati!?

Sramno! Srbija kriva za bombardovanje, NATO piloti heroji! Evo kako su Đilasovi i Šolakovi mediji obeležili godišnjicu bombardovanja (VIDEO)
Copyright 24sedam

NATO opozicija ne prestaje da koristi svaku priliku da ocrni srpski narod, i da se dodvori zapadnim silama ne bi li se na taj način domogla vlasti. U tom cilju koriste svoje medije, kako bi obrisali kolektivno sećanje naroda koji je preživeo najstrašniju agresiju od strane NATO alijanse, pa su tako tajkunski mediji čije su gazde Đilas i Šolak, na krajnje sraman način obeležili godišnjicu NATO bombardovanja naše zemlje!

Brisanje sećanja: Mi smo krivi sto su nas bombarovali

Tako programski direktor tajkunske televizije N1 Igor Božić otvoreno krivi Srbiju zbog NATO agresije 1999. godine:

- Kada pogledate ko čini vlast u Srbiji trenutno, dakle to su isti ljudi koji su pripadali strankama koje su svojom politikom dovele do toga što se dogodilo 1999. godine, a i ranije - rekao je tajkunski direktor bez srama tvrdeći da je Srbija odgovorna za to što je bombardovana pre 25 godina.

Veličaju NATO pilote

NATO pilote predstavili su kao heroje, iako su bombardovali škole, bolnice i civile, pa je tako u tajkunskom tabloidu Nova osvanuo tekst u kojem se veličaju dela američkog pilota!

Printscreen/Nova
 

Umanjuju broj žrtava

Za Đilasove medije poginulo je samo par stotina ljudi, a uranijum je lekovit. To piše u tekstu koji je objavljen u listu Danas, gde se navodi kako je broj poginulih mnogo manji od zvaničnog.

Printscreen/Danas
 

Šta je istina?

Istina je da je poginulo između 1.500 i 3.500 ljudi, među njima 89 mališana, a povređeno više od 12 hiljada ljudi.

Devetnaest članica NATO-a poslalo je avione, iako za to nije bilo odobrenja Saveta bezbednosti. Devetnaest moćnih zemalja, najmodernijim oružjem napalo je suverenu zemlju bez povoda i pokrića. SRJ nije napala nijednu članicu ovog saveza, već je pokušavala da reši unutrašnje pitanje i spreči razaranje svoje teritorije, boreći se sa terorizmom u južnoj pokrajini.

Od 24. marta do 10. juna 1999. godine teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, mostovi, rafinerije, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. 

Ukupno je izvršeno 2.300 vazdušnih udara na 995 objekata širom zemlje, a 1.150 borbenih aviona lansiralo je blizu 420.000 projektila ukupne mase 22.000 tona.

Samo u Čačku je bačeno dva kilograma eksploziva po glavi stanovnika, a grad na Moravi našao se na meti agresora više od 10 puta, koji je na ciljeve dejstvovao avionima i krstarećim raketama.

Civilne žrtve okarakterisane su kao "kolaterarna šteta", a svi koji su ovom agresijom NATO-a stradali jesu civilne žrtve. Kada vas neko zasipa bombama, bez mogućnosti da se zaštitite, svakako ste civilna žrtva.

Izvrtanje istine

Da je Srbija kriva što je bombardovana moglo se pročitati u skoro svakom tekstu objavljenom u opozicionim medijima, pa je tako u tabloidu Danas objavljen i intervju albanske aktivistkinje Nore Ahmetaj, koja priča da su "Srbi proterivali Albance sa KiM"?!

Printscreen/Danas
 

Moramo da "zaćutimo zbog budućnosti"

Na sve ovo, Kurtijevi najbliži saradnici u Srbiji, izdali su i sramno saopštenje u kojem navode kako je naša obaveza da na godišnjicu bombardovanja "zbog budućnosti zaćutimo"!

X/Printscreen/Stranka slobode i pravde
 

Nije im dovoljno što nas ubeđuju do smo mi krivi što su nas bombardovali, sad nam traže da zaćutimo, pa će nam za pet godina reći da nas nisu ni bombardovali. Svi oni zajedno, okupljeni oko liste "Nasiljem protiv Srbije", predvođeni tajkunom Đilasom od srpskog naroda traže zaborav za sve. I za ono što je NATO učinio ovom narodu, i za sve ono što su oni sami činili.

Ima li zločina nad Srbima koji đilasovci neće opravdati i relativizovati!?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike