Šapić: Opozicija ćuti dok "Proglasovci" Gruhonjić, Lalić i Kesić propagiraju antisrpsku politiku!

23.03.2024

17:15

0

Nedostatak osude ovakvih izjava, rekao je Šapić, samo dublje podriva situaciju u društvu

Šapić: Opozicija ćuti dok "Proglasovci" Gruhonjić, Lalić i Kesić propagiraju antisrpsku politiku!
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Očigledno je da su nedavne izjave Dinka Gruhonjića, Ane Lalić i Zorana Kesića bile antisprske i štetne po očuvaanje nacionalnog interesa. Opozicija bi trebalo da se ogradi od takvih stavova i pokaže da je spremna da zaštiti srpske interese. Međutim, gde je Miloš Jovanović da se ogradi od tog Kesića koji je portparol „Proglasa”? Gde je Dragan Đilas da isto to uradi? Gde su ti pripadnici opozicije da se ograde od toga što se desilo u Dubrovniku? Da kažu: „Mi smo protiv Vučića i Šapića i Dačića i ove vlasti, ali ne možemo da budemo protiv rođene države i rođenog naroda i da podržavamo ljude koji promovišu genocidnu politiku koja je sprovođena u NDH”. Da li se neko od čitave te opozicije ogradio od Kesića i od Lalićke? Je li se ogradio neko od Aide Ćorović koja kaže da će vrh države da bude mrtav ukoliko padne sa vlasti? Da li je neko iz opozicije osudio takav govor? Nije. Ovde se o tome radi, rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić gostujući na televiziji Pink.

- Podsetiću na izjavu Dinka Gruhonjića koji se poredi sa Dinkom Šakićem ozloglašenim upravnikom logora u Jasenovcu, gde je stradalo više stotina hiljada Srba. On izlazi u javnost i otvoreno, prvo kaže kako su Vojvođani jedini ostali sa Srbima u državi i kako će Srpske pravoslavne crkve da pretvori u diskoteke i pabove… Postavljam pitanje hoćemo li mi kao društvo da zauzimamo stav o toj antisrpskoj politiciji koja postaje mejnstrim politika u određenim medijima? Ne postoji zemlja na svetu koja bi tolerisala ovakvu autodestrukciju i secesionizam - dodao je Šapić.

Nedostatak osude ovakvih izjava, rekao je Šapić, samo dublje podriva situaciju u društvu.

- Nakon završenih izbora u decembru rekao sam da je u ovom momentu manje važno ko će da vodi Beograd ali da ne smemo da dozvolimo da se naše političke različitosti pretvaraju u urušavanje društva i države. Ukoliko budemo koristili ovakve situacije, da se međusobno svađamo i optužujemo, ukoliko ih koristimo da bismo uvlačili strance da rešavaju naše unutrašnje probleme, ja se bojim da, ne daj Bože, može da dođe do nekog većeg sukova, Mi Srbi moramo da zauzmemo zajednički stav po pitanju jasnih nacionalnih tema. Zato Beograd mora da ima srpskog gradonačelnika sa jasnom srpskom politikom, i uvek ću braniti bilo kog Hrvata ako bude ugrožen, ali da branim Srbe koji urušavaju ustavno-pravni poredak, sigurno neću - istakao je Šapić.

Osvrnuvši se na tragični događaj koji se juče dogodio u Moskvi rekao je da je to posledica geopolitičkih dešavanja u svetu.

- Izražavam najdublje saučešće ruskom narodu i građanima Moskve. Mi moramo biti svesni da bezbednost u čitavom svetu zavisi od tih događaja, pa i u Beogradu. Sa druge strane, učinićemo sve da Beograd ostane najbezbedniji glavni u ovom delu Evrope, jer Beograd jeste siguran i bezbedan po svim parametrima, a nastavićemo da kontinuirano radimo na tome postavljanjem i komunalno-bezbenosnih stanica kojih će na teritoriji grada biti 102. Naše službe će na taj način nadzirati, između ostalog, i škole i vrtiće ali i voditi računa o bezbednosti u čitavom gradu - zaključio je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike