Brnabić odgovorila Violi fon Kramon: O blefiranju i laganju treba da znate ponešto - obećali ste formiranje ZSO!

23.03.2024

15:08

0

Autor: 24sedam

Ona je tako odgovorila na komentar Fon Kramon o potencijalnom izlasku Srbije iz Saveta Evrope

Brnabić odgovorila Violi fon Kramon: O blefiranju i laganju treba da znate ponešto - obećali ste formiranje ZSO!
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas poslanici Evropskog parlamenta i stalnom izvestiocu za tzv. Kosovo Violi fon Kramon na komentar da "Srbija blefira da će izaći iz Saveta Evrope".

- O blefiranju i laganju treba da znate ponešto - niste samo blefirali, već ste i potpuno lagali o formiranju Zajednice srpskih opština, koja je okosnica Briselskog sporazuma. Za manje od mesec dana, 19. aprila, obeležićemo jedanaest (11!) godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. Na tom sporazumu je potpis visokog predstavnika EU - pa, gde je Zajednica srpskih opština? Ovo ne dovodi u pitanje kredibilitet Prištine (u to nikada nismo verovali), ovo ozbiljno podriva kredibilitet EU - napisala ja Brnabić.

- Konačno, koje su činjenice protiv članstva Kosova* u Savetu Evrope? - nastavila je Brnabić i dodala:

- Lako je. Najvažnija je činjenica da je Kosovo i Metohija, u skladu sa međunarodnim pravom, Poveljom UN i Rezolucijom 1244 SB UN Autonomna Pokrajina Republike Srbije, a ne "evropska država". Pored toga, činjenica da su naši evropski (i drugi) partneri u više navrata, javno i inače, sasvim eksplicitno istakli da je formiranje Zajednice srpskih opština apsolutni preduslov za bilo kakvu dalju diskusiju o ovom ili bilo kom drugom sličnom pitanju. Da li su naši evropski partneri (i drugi) lagali?! Što se Srbije tiče, draga Viola von Kramon, i gospodine Martens, - ne blefiramo. Ako Savet Evrope prekrši svoj Statut i svoje vrednosti - zaista nema nikakve potrebe biti deo tog licemerja i šarade - napisala je Brnabić.

Ona je tako odgovorila na komentar Fon Kramon o potencijalnom izlasku Srbije iz Saveta Evrope, ukoliko Priština u njega bude primljena. Ona je rekla i da će same članice Saveta doneti odluku koga će primiti, i da joj nije poznato ko je govorio o tome da se protivi ulasku tzv. Kosova u Savet Evrope.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike