Ovde glasaju Rusi u Beogradu: Veliki odziv za predsedničke izbore, ispred birališta ogromna kolona, provokatori izazivali sukob (FOTO/VIDEO)

17.03.2024

13:29

0

Ispred birališta na Novom Beogradu je formirana velika kolona u kojoj je više stotina građana s pravom glasa na ovim izborima

Ovde glasaju Rusi u Beogradu: Veliki odziv za predsedničke izbore, ispred birališta ogromna kolona, provokatori izazivali sukob (FOTO/VIDEO)
Glasanje za ruske predsedničke izbore u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Na jedinom biralištu u Srbiji gde se glasa na izborima za predsednika Rusije, do sada je svoje građansko pravo ostvarilo više od 1.000 državljana Rusije.

Ispred birališta na Novom Beogradu je formirana velika kolona u kojoj je više stotina građana s pravom glasa na ovim izborima. 

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

U 12 sati, grupa građana koja se protivi vlasti Vladimira Putina, pojavila se kod ulaza na biračko mesto noseći zastavu Rusije na kojoj je napisano "Putin nije Rusija". 

Oni su se u jednom trenutku verbalno sukobili sa ljudima u redu, mada je bilo i onih koji su im aplaudirali. 

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Izbori za predsednika Rusije na teritoriji Srbije protiču mirno i bezbedno. Najvažnije je da tako i ostane, kako bi ljudi imali mogućnost da mirno ostvare svoje glasačko pravo - poručio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko za RT Balkan.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

U spiskovima ruske ambasade u Srbiji ima više od 6.000 ljudi, a glasanje od samog jutra protiče intenzivno, rekao je Bocan-Harčenko.

Izbori za predsednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas. 

Za mesto novog šefa države takmiče se četiri kandidata: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike