Gradonačelnik Novog Sada Đurić odgovorio POKS-u: Produbljujete političke podele i širite mržnju

07.03.2024

11:54

0

Autor: 24sedam

Izdao je saopštenje povodom izjašnjavanja političkog pokreta POKS a vezano za napad na svešteno lice na novosadskom Limanu

Gradonačelnik Novog Sada Đurić odgovorio POKS-u: Produbljujete političke podele i širite mržnju
Milan Đurić - Copyright Dnevnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izdao je saopštenje povodom izjašnjavanja političkog pokreta POKS a vezano za napad na svešteno lice na novosadskom Limanu:

- Poštovana gospodo iz POKS-a, kao gradonačelnik Novog Sada osećam obavezu da vas upozorim da nije dobro to što nastavljate da produbljujete političke podele i širite mržnju u Gradu koji to nikada nije tolerisao.

Napad na svešteno lice, ili bilo kog drugog građanina samo zbog njegove nacionalne i verske pripadnosti je nešto protiv čega se svom snagom borimo. U najmanju ruku je neukusno i politički nekorektno to što bez ikakvog osnova javno izražavate sumnju da je fizički napad na svestenika Srpske pravoslavne crkve politički izrežiran, i za to optužujete Srpsku naprednu stranku. Na taj način ne samo da pokušavate da obmanete javnost, već i grubo vređate građane Novog Sada koji na tri izborna ciklusa uzastopno najveće poverenje daju upravo SNS-u.

Takve insinuacije i perfidne političke igre vode samo produbljivanju problema koji je isprovociran nečijom željom da se zabrani izgradnja jednog pravoslavnog hrama.

Naravno da će nadležni državni organi utvrditi sve okolnosti napada na sveštenika. Za razliku od vas iz POKS - a, niko to ne dovodi u pitanje.

I kakve veze izbori imaju sa napadom na svešteno lice? Vi ste gospodo očigledno pošli od sebe pa bi vi tako režirali. E pa ovo nije taj film, niti će ikada biti. Nikada neće biti ni laži, ni manipulacija, ni svega onoga na šta ste vi navikli u svojoj politici. A to na kraju znaju i građani.

Nego, pozivam još jednom da se izjasne Đilas, i Bora Novaković, i POKS Vlade Jelića, a posebno Novi DSS Miloša Jovanović da građanima Novog Sada konačno daju odgovor na vrlo jednostavno pitanje - da li su za ili protiv izgradnje pravoslavnog hrama na Limanu, posvećenog žrtvama fašističkog i nacističkog zločina u Novom Sadu, zloglasne “Novosadske racije”? - istakao je gradonačelnik Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike