Nasiljem i govorima mržnje protiv crkve i srpskog naroda: "Nasiljem protiv Srbije" bi da nas vrati u godine nemira uz pomoć Zapada!

07.03.2024

10:53

0

Da li ima neko razuman u redovima opozicije kome je njegova država važnija od stranog novca i ko će da se suprotstavi svemu lošem što se radi?

Nasiljem i govorima mržnje protiv crkve i srpskog naroda: "Nasiljem protiv Srbije" bi da nas vrati u godine nemira uz pomoć Zapada!
Copyright Profimedia/ATA images

Govori mržnje, vređanja i huškanja od pripadnika koalicije "Nasiljem protiv Srbije" i njima naklonjenih medija su toliko uzeli maha da se u društvu pravi atmosfera linča crtajući na taj način mete na čelu nedužnih ljudi. 

Sveštenik B. M. iz Novog Sada, fizički je napadnut juče u poslepodnevnim časovima, u novosadskom naselju Liman, prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti, saopšteno je iz Eparhije bačke.

Profimedia
 

 

- Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku pravoslavnu crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne - piše u saopštenju Eparhije bačke.

Konstantno potpirivanje građana proteklih nedelja putem društvenih mreža i tajkunskih medija, finansirano od stranih službi sa ciljem destabilizacije Srbije dovelo je do toga da se nešto ovako dogodi.

ATAImages/ A.A.
 

 

Da li ima neko razuman u redovima opozicije kome je njegova država važnija od stranog novca i ko će da se suprotstavi svemu lošem što se radi? Da li postoji neko u koaliciji "Nasiljem protiv Srbije" ko neće prodati svoj narod zarad sopstvenih ciljeva?

Podsticanje i podstrekivanje  mržnje od strane opozicije koja je izgubila svaki kompas koga napada, ali nije i zarad čega (zarad ličnih interesa)  stvara agresiju koja se pretvara u nasilje protiv svakoga ko im se "nađe" na putu iako je ni kriv ni dužan. 

Hoće da nas vrate uz pomoć finansiranja Zapada u godine nemira

U saopštenju Eparhije bačke se dodaje: "poslednjih dana su rečeni mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu"

Ovde vidimo konkretan primer kako negativni narativi potpiruju nasilje i kako pokušavaju uz pomoć finansiranja sa Zapada da nas vrate u godine nemira, javašluka, svađa, da nas razjedine kao narod, a sada udaraju i na ono najsvetije, na crkvu, veru i Boga.

Svi koji su vekovima unazad bili protiv Srbije udarali su na crkvu i njeno sveštenstvo. Svi oni koji su i danas protiv Srbije i njenog naroda čine isto to, a čitava propaganda opozicije je zapravo ogoljena mržnja prema svemu što predstavlja nacionalne vrednosti, mir, prosperitet, slobodu i stabilnost.

Njih ne zanimaju posledice onoga što govore i pišu, što je jedan nedužan čovek napadnut tokom svojih parohijskih dužnosti, što remete svaku mogućnost napretka našeg naroda i zemlje.

Svi bi mi trebalo da utičemo na to da Srbija bude ambijent za zdrav, miran, pristojan život nas i naše dece i da čuvamo ono što posedujemo za generacije koje dolaze.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike