Predsednik Vučić svima postavio domaći zadatak! Jovićević: Niko ne bi izdržao na njegovom mestu ni 24 sata

01.03.2024

17:53

0

Uskoro nas očekuju formiranje nove Vlade Srbije kao i odluka o beogradskim izborima

Predsednik Vučić svima postavio domaći zadatak! Jovićević: Niko ne bi izdržao na njegovom mestu ni 24 sata
Copyright Printscreen Hepi TV

Izbori u Srbiji bili su potpuno regularni i čisti, a za to je stigla i potvrda iz ODIHR. U izveštaju se nigde ne pominje izborna krađa o kojoj su pričali pristalice tajkunske liste Dragana Đilasa "Nasiljem protiv Srbije".

Sada, kada je dokazana izborna ispravnost, sledi formiranje nove Vlade Srbije, ali i skupštine grada Beograda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić često je u javnosti govorio kako će biti promena na ministarskim mestima, kako su potrebne svežije snage.

Politički analitičar Miljan Jovićević komentarisao je predsednikove reči, i istakao da bi se složio sa njim da će sigurna biti samo sadašnja predsednica Vlade Ana Brnabić i pojedini ministri.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je napravio kritički osvrt, skrenuo je pažnju, da osim predsednice Vlade Ane Brnabić i nekih ministara, ne vidi da ostali dovoljno dobro obavljaju posao za koji su izabrani. Imamo plejadu državnih sekretara i pomoćnika ministara koji su negde generatori, trebalo bi da budu generatori promena i da se na njih ugledaju neki iz ministarstva. Morate da zaradite poverenje malog čoveka, onoga ko vam je dao glas na izborima - rekao je on.

Kako kaže, Narodni pokret čije je formiranje planirano, je nešto što je prekretnica.

- Narodni pokret je ono što je nešto kao prekretnica. Daje se šansa ljudima, ne samo koji su obojeni partijski, već svim ljudima da sprovedu ono za šta su se školovali. Pokret je takođe i poziv našim ljudima koji su se školovali u inostranstvu, da dođu i da se vrate ovde. Expo 2027. je prilika za sve. Za privredu, za ekonomiju, to je primer koliko se dobro i temeljno radi - rekao je Jovićević i prokomentarisao dešavanja ogo pokreta "Mi, glas iz naroda".

- Kada govorimo o grupaciji ljudi, njih ima sedmoro, i napravili su novu stranku, pa to je njihovo pravo. Ali oni su već proklizali na prvoj krivini, i šta onda i kako da objasne to glasačima. Predsednik Vučić je svima nama postavio domaći zadatak kada je reč o požrtvovanosti i davanja sebe. Većina od nas ne bi izdržala na toj poziciji ni 24 sata. Ne može predsednik svuda da se pojavljuje i da daje odgovore, ne može fizički da se stigne, za to treba da služe i ministri i sekretari. Ako oni ne budu invlovirani kako treba, onda će biti problem - rekao je Jovićević.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike