Prijateljski potez: Kineske diplomate u vili „Mir“ otpevale „Ovo je Srbija“ (VIDEO)

26.02.2024

13:36

0

Predsednik Vučić izjavio je na svečanosti da je dobio potvrdu da će ove godine našu zemlju posetiti predsednik Kine Si Đinping

Prijateljski potez: Kineske diplomate u vili „Mir“ otpevale „Ovo je Srbija“ (VIDEO)
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike svečanost u u vili „Mir“ povodom obeležavanja lunarne Nove godine. Lunarna Nova godina počela je u subotu 10. februara, a slavlje traje 15 dana.

Predsednik Vučić izjavio je na svečanosti da je dobio potvrdu da će ove godine našu zemlju posetiti predsednik Kine Si Đinping. On je poručio ambasadoru Kine da će Srbija dati sve od sebe da kineski gosti budu zadovoljni i da možemo da se pohvalimo srpskom dobrodošlicom i srpskim gostoprimstvom. 

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

 

Ambasador Li Ming rekao je je dirnut i počastvovan što im je predsednik Vučić, odvojivši svoje dragoceno vreme usred državnih obaveza, priredio prijem na visokom nivou povodom kineske Nove godine Zmaja. Naveo je da Vučić time pokazuje prijateljstvo prema kineskom narodu, pridaje veliku važnost odnosima Kine i Srbije i iskazuje ljubav prema kineskoj kulturi kao i poverenje u rad ambasade i kineskih kompanije što je, prema rečima Minga, veliki podsticaj.

Na kraju svečanosti diplomate kineske ambasade izvele su pesmu „Ovo je Srbija“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike