Kurti preti uvođenjem mera reciprociteta Beogradu

02.08.2021

12:42 >> 12:43

0

Kurti je ovo rekao na sednici skupštine privremenih prištinskih institucija, na kojoj se raspravlja o prvih sto dana vlade

Kurti preti uvođenjem mera reciprociteta Beogradu
Copyright Aljbin Kurti, Youtube printscreen/Assembly of Kosovo

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da će mera reciprociteta prema Beogradu biti uvedena, ali da je za to potrebna dobra priprema.

Kurti je, na sednici skupštine privremenih prištinskih institucija, na kojoj se raspravlja o prvih sto dana vlade, rekao da će reciprocitet biti uspostavljen.

pročitajte još

-Pripremićemo se, uspostavićemo reciprocitet i on neće propasti, rekao je Kurti odgovarajući poslaniku Demokratske partije Kosova Fadilju Nuri, koji mu je postavio pitanje kada će uvesti meru reciprociteta Beogradu.

Kako je rekao od 2011. godine usvojena je puna rezolucija o političkom, ekonomskom, trgovinskom reciprocitetu sa Srbijom i taj princip je navodi izneo na sastancima u Briselu.

-Besnik Bisljimi je detaljno pripremio dokument, 11 povreda koje Srbija čini protiv Kosova u našem zajedničkom izveštaju i to smo pokazali međunarodnim faktorima i dajemo vremena da se to primeni sa reciprocitetom, rekao je Kurti, a prenela agencija KosovaPress.

Kurti je rekao da ako ne uspe primena reciprociteta, u potpunosti, da onda taj koncept umire.

-Zainteresovani smo za njegovu potpunu i pravilnu primenu. Uzajamnost nije osveta, to je zdrav princip između dve države koje će biti jednake. Nije reciprocitet da se dodaju prepreke, već za njihovo uklanjanje. Želimo da to učinimo tako da se to više ne poništava. Zadnji put kada smo to radili, sve je išlo dobro, a onda kada je uklonjeno, postalo nam je još gore. Učinićemo to kada se brzo pripremimo, rekao je Kurti.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike