Predsednik Vučić u Minhenu: "Imao sam dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom"

17.02.2024

14:01

0

"Govoreći o izborima u Srbiji, istakao sam da su bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom očekujemo Konačni izveštaj ODIHR-a", naglasio je predsednik

Predsednik Vučić u Minhenu: "Imao sam dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom"
Dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom - Copyright Foto: Printscreen/Instagram/@budućnostsribjeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da je imao dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom, predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

- Poželeo sam Malti mnogo uspeha u predsedavanju OEBS-om u godini koja ostaje opterećena narastajućim problemima u brojnim oblastima - napisao je Vučić na instagram profilu ''budućnostsrbijeav'' posle sastanka sa Borgom koji je i ministar spolјnih i evropskih poslova i trgovine Malte.

Predsednik Srbije je naveo da je bilo reči i o saradnji i doprinosu koji Srbija može da pruži stabilizaciji prilika u Evropi, istakavši da Srbija ozbiljno i odgovorno shvata i prati sve izazove u okruženju i da zato dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu, uprkos brojnim preprekama i poteškoćama.

- Govoreći o izborima u Srbiji, istakao sam da su bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom očekujemo Konačni izveštaj ODIHR-a. Ponovio sam da sam pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore, istakavši da je dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzetna i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo - naglasio je Vučić.

On je napomenuo da je još jednom naglasio značaj OEBS-a u vreme previranja i velikih izazova sa kojima se suočavaju Evropa i ceo svet, kao i da je neohodno da svi značajni politički akteri udruže snage kako bi se zajedničkim naporima očuvali osnovni principi sadržani u Helsinškom završnom aktu i Pariskoj povelji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike