Vučić u SAD prepoznat kao pouzdan partner - Srbija primer za region!

01.02.2024

11:07

0

Kongresmeni su tokom razgovora sa Cvetkovićem na Kapitol hilu izrazili veliko zadovoljstvo zbog dinamičnog napretka Srbije na ekonomskom planu

Vučić u SAD prepoznat kao pouzdan partner - Srbija primer za region!
Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ bs

Američki kongresmeni Robert Aderholt, Džon Mulinar i Trejsi Man istakli su, u razgovoru u Vašingtonu s ministrom privrede Slobodanom Cvetkovićem, da će podržavati sve koji iskreno rade na uspostavljanju stabilnosti u regionu i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u SAD prepoznat kao pouzdan partner, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.


Kongresmeni su tokom razgovora sa Cvetkovićem na Kapitol hilu izrazili veliko zadovoljstvo zbog dinamičnog napretka Srbije na ekonomskom planu, što, kako su naveli, predstavlja pravi primer za ceo region.

Oni su razgovarali o daljoj podršci kongresmena ekonomskom razvoju Srbije i podršci unapređenju pravnog okvira za saradnju koja bi maksimalno relaksirala poslovanje i investicije u oba smera.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ bs
 

 


 Cvetković je prezentovao potencijale Srbije i naglasio da naša zemlja ima jedan od najpodsticajnijih ambijenata za investicije u Evropi.

"Srbija je i dalje jedan od globalnih lidera u privlačenju investicija, što se najbolje vidi po brojkama koje pokazuju da je naša zemlja od 2012. do kraja 2022. godine privukla više od 32 milijarde evra stranih direktnih ulaganja. Privreda naše zemlje je geografski dobro pozicionirana i dosta se ulaže u infrastrukturu. Pored toga, imamo privlačan i stabilan poslovni ambijent, političku i energetsku stabilnost, kao i kvalitetnu radnu snagu, dobro obrazovanu, posebno inženjere i IT stručnjake“, rekao je ministar.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ bs
 

 


Cvetković je pozvao američke kongresmene da posete Srbiju i povedu privrednike iz svojih država koji imaju nameru da investiraju kako bi u budućnosti još snažnije radili na jačanju ekonomskih veza između dve zemlje.

Prilikom sastanka, ministar je američkim diplomatama poklonio interaktivnu fotomonografiju „Tesla“ o jednom od najvećih srpskih naučnika u svetu, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike