Vučić se danas sastaje s ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU

31.01.2024

12:25

0

Sastanak je najavljen za 18 časova

Vučić se danas sastaje s ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU
Copyright Profimedia

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije.

Sastanak je najavljen za 18 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije. 

Inače, pre nekoliko dana ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD napomenule su da je nedavna uredba Centralne banke tzv. Kosova (KBK) o gotovinskom poslovanju i zabrani prometa sa Srbijom, koja navodno ima za cilj da smanji falsifikovanu gotovinu, zaštiti finansijsku stabilnost, kao i da poveća transparentnost tokova gotovine na Kosovu, ipak izaziva zabrinutost u pogledu uticaja posebno na zajednice sa srpskom većinom.

"Zabrinuti smo zbog uticaja uredbe, posebno na škole i bolnice, za koje se trenutno ne čini održivim nijedan alternativni proces. Uredba će takođe imati direktan uticaj na svakodnevni život ogromne većine kosovskih Srba koji primaju isplate/finansijsku pomoć od Srbije", navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike