Vučević pružio podršku Pavlini: Tajkunskim medijima zasmetalo je što tako mlada shvata značaj tradicije

19.01.2024

16:28

1

Prethodnih dana suočeni smo sa nedoličnim komentarima novinara tajkunskih medija na račun devojčice Pavline Radovanović

Vučević pružio podršku Pavlini: Tajkunskim medijima zasmetalo je što tako mlada shvata značaj tradicije
Copyright TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Potpredsednik Vlade Miloš Vučević pružio je podršku Pavlini Radovanović, devojčici iz Orahovca koja ponosno peva srpske rodoljubive pesme, koja se prethodnih dana našla na udaru dežurnih hejtera.

Ovim povodom Vučević se oglasio na platformi Iks, ranije poznatoj kao Tviter.

- Želim da iskažem duboko poštovanje i divljenje prema mladoj Pavlini Radovanović, izuzetnoj devojčici koja svojim prelepim glasom budi ponos i radost u našem narodu, izvodeći srpske tradicionalne, kosovske i patriotske pesme. Njeno posvećenje očuvanju kulturne baštine zaslužuje ne samo poštovanje, već i podršku kako bismo negovali i dalje razvijali umetnički duh u našem društvu - istakao je Vučević i dodao:

- Prethodnih dana suočeni smo sa nedoličnim komentarima novinara tajkunskih medija i pojedinaca koji su, nažalost, izrazili maliciozne stavove o ovoj talentovanoj devojčici. Očigledno im je smetalo što ona tako mlada shvata značaj tradicije i nacionalnog duha koji se najbrže diže pesmom. Iako sigurno ne delimo iste stavove i političke i ideološke sa takvim pojedincima, medijima i novinarima, važnost slobode medija ostaje ključna u očuvanju demokratskih vrednosti. Bez obzira na nesuglasice, apelujem na uzdržanost u reakcijama, jer napadi na novinara ne predstavljaju pravi put ka izgradnji boljeg društva. Podrška mladim talentima koji neguju tradiciju i patriotizam poput Pavline i očuvanje slobode medija su stubovi na kojima treba graditi zajednicu koja ceni umetnost, dijalog i različitost mišljenja - naveo je Vučević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike