Premijerka Brnabić rasturila srbomrsca koji se meša u izbore: Kada je Šider govorio istinu?!

16.01.2024

17:14

0

Autor: 24sedam

Ona je navela vrlo konkretne primere diskutabilnog ponašanja na koje već nedeljama nema odgovor

Premijerka Brnabić rasturila srbomrsca koji se meša u izbore: Kada je Šider govorio istinu?!
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Premijerka Ana Brnabić osvrnula se na, kako kaže, ponovljene optužbe u vezi sa regularnošću nedavno održanih izbora, pa je uputila odgovor Andreasu Šideru.

Odnosno, navela je, kako tvrdi, "vrlo konkretne primere diskutabilnog ponašanja na koje već nedeljama nema odgovor".

Potom je za javnost navela primere koje prenosimo:

- Andreas Šider je u svojim izjavama za medije naveo da je "video fantomske glasove, čuo da je 50.000 ljudi dovedeno u Beograd i svedočenja o kupovini glasova". Međutim, ako se pogleda zvanična evidencija sa četiri biračka mesta na kojima je bio prisutan kao posmatrač, videće se da on nije uložio nikakve prigovore niti izrazio zabrinutost o izbornom procesu. Kada je govorio istinu, kada je naknadno iznosio svoje mišljenje medijima ili kada je zvanično izjavio da nije video nepravilnosti na biračkim mestima - pita Brnabić i dalje navodi:

- Kako to da je, od 475 međunarodnih posmatrača prisutnih na izborima u Srbiji, on jedini koji otvoreno i kontinuirano direktno krši Kodeks ponašanja posmatrača ODIHR-a i njihov izričit zahtev da se posmatrači uzdržavaju od javnih komentara o izbornim procesima ili njihovim zapažanjima? Da li je Kodeks ponašanja nešto što je generalno irelevantno za gospodina Šidera i u drugim stvarima - opet pita Brnabić i nastavlja:

- Nikada nisam kritikovala gospodina Šidera, jednostavno sam navela činjenice (gore navedene) i postavila relevantna pitanja od interesa za srpsku javnost. S druge strane, kada mediji u Srbiji, koji su mu tako dragi (N1 i Nova), neprestano napadaju njegovog kolegu evro-parlamentarca Vladimira Bilčika, da li je on reagovao, izrazio zabrinutost ili stao u odbranu ovog evropskog poslanika? Ne. Nikad. Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa - zaključuje na kraju premijerka.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike