Teror na KiM ne prestaje: Opljačkan porodični dom Kostića iz Plemetine

15.01.2024

16:07

0

Pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče

Teror na KiM ne prestaje: Opljačkan porodični dom Kostića iz Plemetine
Copyright Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se porodični dom Miodraga Kostića iz Plemetine za vikend našao na meti pljačkaša koji su mu obili i poharali garažu u kojoj je čuvao vredan alat što je izazvalo veliko uznemirenje kako njega, tako i njegovih komšija u tom selu koji opravdano strahuju za svoju bezbednost i imovinu.

Kako se navodi u saopštenju, nastavljen je niz napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve u ovoj godini i ugrožava se egzistencija Srba.

Ističe se da su pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče, čime se, kako navodi Kancelarija, opet preti Srbima koji samo žele da u miru žive u svojim domovima i posećuju svoje svetinje na prostoru Kosova i Metohije.

Naglašava se da je praksa zastrašivanja Srba posebno dominantna od dolaska Kurtija na vlast, jer se od tada beleže brojni incidenti, koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda u pokrajini.

Kancelarija za KiM pomoći će domaćinu Kostiću iz Plemetine da stane na noge, a niz etničkih incidenata signal je za međunarodnu zajednicu da učine sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na KiM i da im se obezbede elementarni uslovi za život u 21. veku, da žive slobodno i bezbedno na svojim ognjištima, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike