Ponoš, koji je topio tenkove i ima rezervnu državu, sada se javlja protiv snaženja srpske vojske! (FOTO)

05.01.2024

09:19

0

Ponošu je možda i lako da brže bolje ustane protiv snaženja srpske vojske s obzirom na to da poseduje i hrvatski pasoš, pa samim tim ima i rezervnu otadžbinu

Ponoš, koji je topio tenkove i ima rezervnu državu, sada se javlja protiv snaženja srpske vojske! (FOTO)
Zdravko Ponoš - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube

Vlasnik hrvatske putovnice, NATO lobista, i grobar srpske vojske Zdravko Ponoš, koji se nalazi i na tajkunskoj listi Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja", izrazio je nezadovoljstvo povodom inicijative da se vrati obavezno služenje vojnog roka u Srbiji.

Ako se uzme u obzir politička prošlost ovog opozicionara, njegov stav ne treba ni da čudi jer u suprotnom bi se, dok je bio na vlasti, trudio da sačuva vojsku, umesto što je je raspustio.

- Koliko novca i vremena treba da se uvede obavezni vojni rok - pita Ponoš, nekadašnji načelnik Generalštaba koji je u vreme te funkcije topio tenkove Vojske Srbije.

Printscreen
 

Ponošu je možda i lako da brže bolje ustane protiv snaženja srpske vojske s obzirom na to da poseduje i hrvatski pasoš, pa samim tim ima i rezervnu otadžbinu.

Ipak, naš narod samo jednu otadžbinu ima, a to je Srbija, a ona mora biti spremna da se zaštiti po svaku cenu.

Kao što je i ministar odbrane Miloš Vučević naglasio, Srbija se vraćanjem vojnog roka ne sprema za ratove, već je to od koristi i za društvo i pojedince.

- Mislimo da je ovo nešto što je od koristi za celu državu, za celo društvo, a koristiće i tim momcima koji će sutra služiti vojni rok. Oni će se bolje osećati i biti korisniji članovi društva, cele zajednice i ponos cele otadžbine i njihovih porodica - rekao je Vučević u izjavi za medije povodom inicijative Generalštaba Vojske Srbije i predloga predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću da se ponovo uvede obaveze služenja vojnog roka.

Bonsu video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike