Župljanin: To što radi deo opozicije na štetu je svih Srba

26.12.2023

09:18

0

Ističe da to nije ništa drugo nego poziv na rušenje sistema na ulici

Župljanin: To što radi deo opozicije na štetu je svih Srba
Copyright Printscreen N1

Univerzitetski profesor, stručnjak za bezbednost i predsednik Organizacije starešina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin izjavio je danas da ono što se ovih dana događa u Beogradu, jeste deo već utvrđenog plana, u bojama "ružičaste revolucije", koju su pripremile strane sile.

"Ovo što opozicija u Srbiji radi, radi na štetu svih Srba. Strane sile pokušavaju da promene volju naroda, da se Srbija kazni jer nije uvela sankcije Rusiji, ni priznala nezavisnost tzv. Kosova", istakao je Župljanin u izjavi za Jutarnji program RTRS.

Ističe da to nije ništa drugo nego poziv na rušenje sistema na ulici.

"Ono što je ohrabrujuće, rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, dokazali su da su sposobni, te da su se oduprli ovakvim provokacijama", naveo je Župljanin. Govoreći o glasanju Srba iz Republike Srpske, Župljanin ističe, da taj broj nije mogao da značajno utiče na rezultat izbora.

"Od toga ko je na vlasti u Srbiji, uveliko zavisi kakva će biti situacija i u Republici Srpskoj. Danas imamo situaciju, kada je odnos Srba iz Srbije i Republike Srpske na zavidnom nivou", naveo je Župljanin.

Opozicija u Srbiji je duboko korumpirana, naglasio je i istakao da pojedini iz opozicije i sami priznaju ko im daje novac.

"Njihov jedini motiv je da izvršavaju naloge onih koji ih plaćaju, ali na svu sreću u Srbiji još uvek postoji dovoljno demokratskog integriteta", ističe Župljanin.

O Kristijanu Šmitu, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH i njegovom delovanju, Župljanin kaže da je od njega sve moguće očekivati, ali da njegove radnje nemaju nekakav uticaj, osim destabilizije i dodatnog komplikovanja situacije u BiH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike