Formirali vlast u svojoj opštini za samo pet dana: Ljižani već sada znaju ko će biti na čelu opštine!

21.12.2023

14:46

0

Opozicija podigla hajku na društvenim mrežama i zakazala proteste

Formirali vlast u svojoj opštini za samo pet dana: Ljižani već sada znaju ko će biti na čelu opštine!
Copyright Foto: RINA

Nakon samo pet dana od održanih parlamentarnih i lokalnih izbora, formirana je nova vlast u opštini Ljig, koju će činiti Srpska napredna stranka koja je osvojila devet mandata, Socijalistička partija Srbija sa dva i Grupa građana „Odlučno za opštinu Ljig” koja je na izborima osvojila takođe dva mandata.

- U opoziciji će ostati GG „Ljig protiv nasilja” (5 mandata), GG „Domaćinski odjek Ljig” (4 mandata) i Zavetnici koji su osvojili jedan mandata. Lokalni parlament čini 23 odbornika, a vladajuću većinu činiće 13 odbornika što je dovoljno za formiranje vlasti - potvrđeno je za agenciju RINA.

Opozicija podigla hajku na društvenim mrežama i zakazala proteste.

Grupa građana „Ljig protiv nasilja”, zajedno sa GG „Domaćinski odjek Ljig” i Zavetnicima zakazala je za večeras proteste nezadovoljna kako je formirana većina, a protiv dva odbornika GG „Odlučno za opštinu Ljig” koji su postigli dogovor sa naprednjacima podignuta je hajku na društvenim mrežama. Dvojici odbornika upućuju se i pretnje da će im otići pred kuću. Tako da je situacija došla do apsurda, da opozicija protestvuje protiv opozicije, a GG „Ljig protiv nasilja” preti nasiljem.

Opštinska izborna komisija za danas zakazala je konferenciju za štampu na kojoj će biti i zvanično saopšteni rezultati izbora. Niko od pomenutih učesnika nije imao primedbe a Izbornoj komisiji nije uložena ni jedna žalba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike