Trivić: Hajka protiv Srba iz Republike Srpske poprimila razmere histerije

17.12.2023

20:11

0

"Zapanjujuće je da mediji, koji kao zagovaraju slobodu, žele uskratiti osnovnu slobodu - pravo glasa, a time i pravo na demokratiju"

Trivić: Hajka protiv Srba iz Republike Srpske poprimila razmere histerije
jelena trivić (2) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Na mrežama, pa i u pojedinim medijima koji se karakterišu kao slobodni, već danima traje prava hajka na građane Srbije koji imaju dvojno državljanstvo, a time i pravo na slobodno izražavanje biračke volje na izborima.

Ovo je izjavila predsednica narodnog fronta Jelena Trivić, ističući da je uznemiravanje dostiglo razmere histerije iz potpuno neshvatljivih razloga, jer svuda u svetu, pa tako i u Srbiji, njeni građani imaju pravo glasa, bez obzira na to da li imaju neko drugo državljanstvo.

"Zapanjujuće je da mediji, koji kao zagovaraju slobodu, žele uskratiti osnovnu slobodu - pravo glasa, a time i pravo na demokratiju", navela je ona.

Kada je reč o Bosni i Hercegovini, prema njenim rečima, nekoliko hiljada ljudi iz Republike Srpske s pravom glasa ne može imati nikakvu prednost na izborima, a posebno je apsurdno unapred znati kako će glasati.

"Neprijateljski odnos prema pripadnicima vlastitog naroda koji dolaze iz Srpske, pa i sa severnog Kosmeta, da ostvare svoju demokratsku volju, neočekivan je, iznenađujući i nimalo dobar signal Srbima u celini, kao narodu, bez obzira od koga je takva haranga došla", navodi Trivićeva i dodaje:

"Pitam se da li su kreatori ove, blago rečeno, neprimerene kampanje, s jasno vidljivim elementima mržnje i mnogo goreg, razmišljali o efektu bumeranga, koji im neće doneti ništa dobro, osim daljeg tavorjenja na marginama političke scene Srbije i regiona".

Da li su uopšte pomislili, kaže ona, da u tom neprijateljskom narativu koji pokušavaju što više proširiti leži odgovor zašto velika većina Srba s ove strane Drine podržava politiku predsednika Vučića; I ne samo to – nego i odbaciti one koji su do ovih nepotrebnih događaja politički bili na drugoj strani.

"Na kraju, da naglasim da ogroman broj Hrvata iz Bosne i Hercegovine izlazi na izbore u Hrvatskoj. Imaju svoje zastupnike u Hrvatskom saboru i niko taj narod nije hteo niti pokušavao podeliti na manje i više vredne članove", konstatovala je Trivićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike