Micotakis potvrdio: Grčka neće menjati stav po pitanju nepriznavanja nezavisnosti KiM

10.08.2021

11:47 >> 12:16

0

Vulin je ponovio da je zahvalan Micotakisu na takvom stavu i na tome što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom

Micotakis potvrdio: Grčka neće menjati stav po pitanju nepriznavanja nezavisnosti KiM
Copyright Aleksandar Vulin, Kirijakos Micotakis, MUP Srbije

Pozicija Grčke po pitanju nepriznavanja takozvane države Kosovo neće se menjati, potvrdio grčki premijer Kirijakos Micotakis, u razgovoru sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, koji danas boravi u Atini.

-Posebno sam zahvalan predsedniku vlade Micotakisu na tome što mi je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija grčke vlade po pitanju priznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati. Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Srbiji, rekao je Vulin nakon sastanka.

Aleksandar Vulin, Kirijakos Micotakis, MUP Srbije

On je ponovio da je zahvalan Micotakisu na takvom stavu i na tome što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom, saopštio je MUP.

Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.

pročitajte još

-Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i premijer Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite, ne samo religiju i geografski prostor, već i iste vrednosti, naveo je Vulin.

Dodao je i da mu je bilo zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Vulin je naveo i da je Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.

Grčki premijer Micotakis najtoplije se zahvalio srpskom narodu i predsedniku Vučiću na podršci koju je Srbija pružila grčkom narodu u borbi sa vatrenom stihijom.

U saopštenju se podseća da, po naređenju Vučića, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dva “bel 212” i “H-145”, kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Susret ministra sa predsednicom Grčke

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preneo je danas predsednici
Republike Grčke Katerini Sakelaropulu najsrdačnije i najiskrenije pozdrave
predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i izraze iskrene solidarnosti.

Ministar Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa

Republikom Grčkom, nakon sastanka sa predsednicom Sakelaropulu u Atini, istakao je da je u ovim teškim trenucima za Grčku, Srbija pokazala koliki je iskreni prijatelj i saveznik grčkog naroda.

Aleksandar Vulin, Katerina Sakelaropulu, MUP Srbije

-Kada je teško, u trenucima kada se Grčka suočava sa velikom prirodnom
katastrofom, Republika Srbija je tu i uvek će biti tu za Grčku i grčki bratski
narod, istakao je ministar Vulin.

Ministar je rekao da se predsednici Sakelaropulu i čitavom grčkom narodu još
jednom zahvalio na principijelnoj poziciji kada je u pitanju nepriznavanje lažne
države Kosovo.

-Grčka je još jednom čvrsto stala na stranu Srbije i nastavlja sa politikom
nepriznavanja Kosova. Za nas je to veoma važno, a u ovim teškim trenucima dobro je da se podsetimo da nas ne vezuje samo geografija i religija, već da nas povezuju vrednosti, naglasio je ministar Vulin.

Dodao je da je predsednici Grčke uputio poziv da poseti Srbiju što je ona sa
zadovoljstvom i prihvatila.

Aleksandar Vulin, Katerina Sakelaropulu, MUP Srbije

Predsednica Republike Grčke Sakelaropulu istakla je da srpski i grčki narod
povezuju tradicionalno prijateljstvo, koje se ne svodi samo na diplomatsku
podršku već i na konkretnu pomoć, koja se pokazala u ovim teškim trenucima za Grčku i naglasila da ta zemlja ukazanu pomoć u borbi sa vatrenom stihijom izuzetno ceni.

Sakelaropulu se zahvalila srpskom narodu, Vladi Republike Srbije i predsedniku
Aleksandru Vučiću na pomoći u ljudstvu i materijalno-tehničkoj opremi koju je
Srbija poslala kako bi doprinela borbi sa vatrenom stihijom. Istakavši da Grčka ceni doprinos drugih zemalja članica Evropske unije i svih drugih država koje su pritrčale u pomoć, Sakelaropulu je ukazala da solidarnost u suočavanju sa prirodnim katastrofama, koje mogu pogoditi svaku zemlju, doprinosi
suočavanju sa posledicama koje one nose.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike