Srpska lista o devastiranju ambulante u Suvom Dolu: Ovo je odraz etničke mržnje iz Prištine

09.12.2023

17:54

0

Iz Srpske liste kažu da je ovo ujedno napad na suživot Srba i Albanaca jer su srpski zdravstveni radnici u ovoj ambulanti njima pružali zdravstvene usluge

Srpska lista o devastiranju ambulante u Suvom Dolu: Ovo je odraz etničke mržnje iz Prištine
Copyright Tanjug/Str

Devastiranje prostorija ambulante u Suvom Dolu koja je deo doma zdravlja Kosovska Mitrovica je sramni čin koji je odraz netrpeljivosti i etničke mržnje koja se duži vremenski period podstiče od strane režima u Prištini, kome smeta sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Srpska lista.

Imajući u vidu da je zdravstveni sistem jedan od osnovnih stubova opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, napad na prostorije ambulante u Suvom Dolu je, kako je navela Srpska lista, napad na opstanak srpskog naroda.

Iz Srpske liste kažu da je ovo "ujedno napad na suživot Srba i Albanaca jer su srpski zdravstveni radnici u ovoj ambulanti pružali zdravstvene usluge i Srbima i Albancima iz ovog sela".

Kosovo Online
 

- Pružanje zdravstvenih usluga i zaštita zdravlja je jedno od osnovnih ljudskih prava, koje očigledno ne važi na prostoru Kosova i Metohije za naš narod. Posebno iritira podatak da je ova ambulanta nebrojeno puta obijana i devastirana a da izvršioci tih dela nikada nisu pronađeni - napominje Srpska lista.

Srpska lista apeluje na nadležne institucije i međunarodne misije zadužene za bezbednost da učine sve što je u njihovoj moći i spreče ovakve napade koji ugrožavaju mir i izazivaju zabrinutost građana, jer je ovo 170. etnički motivisan incident u ovoj godini.

Zahvaljujući podršci Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju očekujemo da će nastala šteta vrlo brzo biti sanirana a ambulanta vraćena u funkciju, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike