Predsednik Vučić se obratio građanima u Kruševcu: Opozicija nema plan i program, takmiče se ko me više mrzi - šampioni su u plasiranju laži

07.12.2023

18:56

0

U sportskoj hali u Kruševcu okupio se veliki broj građana, a mnogi koji nisu mogli da uđu ostali su ispred

Predsednik Vučić se obratio građanima u Kruševcu: Opozicija nema plan i program, takmiče se ko me više mrzi - šampioni su u plasiranju laži
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U Kruševcu je danas održan predizborni skup koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke i izborne liste "Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane".

Na skupu su se obratili predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić, kao i predsednik stranke Miloš Vučević i drugi.

18.34 - Obraćanje predsednika Vučića

- Došao sam danas ranije u kKruševac i na miru sve sagledao. Onda vidite koliko nam je lepa Srbija. Da li smo nekada sanjali da će do Banje, Trstenika, Kraljeva da bude auto-put?  Jesmo li sanjali? Momci da vas zamolim, vidim da ste za Mrmoš. Aleksandrovac i Trstenik, ali spustite zastave da vidim i druge ljude.

 

Tanjug/Sava Radovanović
 

Kaže da je danas obišao i manastir Đunis, i da je razgovarao i sa vladikom Arsenijem i Bratislavom Gašićem.

- I sve pričao kao da ja ne čujem, a namerno priča da bi ja čuo. I kaže Bata: "Nije nam se dalo, uvek bili u Kruševcu oni koji nisu Rasinci". Bog će ga znati o čemu priča. Ali ima priča svoj nastavak, kaže "E zato nam nije urađeno to i to". Posle Beograda Kruševac je proporcionalno dobio najviše para u Srbiji. Šta to nije urađeno - zapitao je predsednik kroz smeh.

- Dužan sam da se izvinim ljudima u Velikoj Drenovi što još nismo rekonstrusiali, ali hoćemo, zante da mi držimo reč. Neverpvatna je razlika između Kruševca danas i od pre nekoliko godina. Kao da nisu ista mesta. Mnogo sam srećan.Govorio je Miloš, ali i Milan i naše dve divne dame, pričali su o izborima.Ja sam već rekao da sam umoran od izmišljotina opozicije. Jedno je sigurno, ništa pametno nećete da čujete, oni plan i program nemaju.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Govoreći o debatama opozicije, kaže da niko ne želi da govori o važnim pitanjima, već se takmiče ko više mrzi Vučića.

- Tako su pričali i za sankcije Rusiji. Nisam ih uveo, a oni su promenili priču odmah posle izbora. Toliko o njihovom obrazu. A ja sam im kriv, jedan čovek peva "Vučiću pederu" u Blacu tamo. A ja nikome ništa ružno nisam rekao, samo sam čestitao na inventivnosti političkog plana i programa. Sutradan u Đilasovim i Šolakovim medijima: "Vučićeve pretnje čoveku samo zbog pesme". I pitate se je li moguće da neko to želi da postavi na takav način - kazao je predsednik.

Vučić ponavlja da je plan i program opozicije mržnja prema njemu i delu ovog naroda. U tom trenutku je pozlilo osobi u publici, zbog čega je predsednik prekinuo govor i tražio da lekari pomognu čoveku.

Tanjug/Sava Radovanović
 

- Naš je posao da u budućem periodu penzije prate rast plata. Tačno je da su penzije sporije rasle, ali sada možemo sa dobrim pogledom da gledamo u budućnost. Hvala penzionerima što su mnogo dobroga doneli zemlji i zato ćemo mi znati da im uzvratimo. Do kraja narednog mandata prosečna penzija će morati da bude najmanje 650 evra, dok prosečna plata mora najamamnje da bude 1.400 evra.

18.23 - Obraćanje Miloša Vučevića

Predsednik SNS Miloš Vučević kaže da smo zajedno u prethodnih 11 godina mnogo toga prošli, i izborili se sa velikim izazovima.

Tanjug printscreen
 

- Kada postoji jedinstvo naroda i države, kada imate jasnu viziju i snažno liderstvo, onda možete da postignete rezultate kakve građani zaslužuju. Upravo zahvaljujući građanima, uz snažnu dirigentsku palicu Aleksandra Vučića, izborili smo sa poplavama, krizama, spasili ekonomiju i izdržali smo pritiske - kazao je Vučević.

To je tek pola posla, na pola puta smo, kazao je on.

- Sve može da padne u vodu ako ne budemo čuvali sve što smo uradili. Kada dođu palikuće, cela kuća može da izgori za par minuta. Srbija je naša kuća, i moramo birati odgovorne ljude, da ne bismo sve stavljali na kocku - kazao je predsednik SNS.

On kaže da na listi imate samo dve ponude - jedna je lista koju predstavlja Aleksandar Vučić, a da su sve druge podređene Draganu Đilasu.

- Svima komanduje, i zelenima i žutima, i desnici i levici, nemaju nikakve politike ni program, imaju samo želju da se dograbe daleko bogatijih kasa države i gradova i opština. Kasa koje ste vi napunili svojim radom. Znajući da su izbori sudbonosni, suštinski su i vrlo jasni i jednostavni - istakao je Vučević.

18.21 - Gromoglasan aplauz za Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u sportsku halu u Kruševcu, a građani su ga pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Tanjug printscreen
 

 

18.19 - Obraćanje dr Andrijane Jovanović

Dr Andrijana Jovanović, jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta, pozdravila je sve prisutne, i kaže da za uspehe koje je postigla zahvaljuje predsedniku Vučiću i Vladi Srbije.

- Mi nećemo učiti nemački ili norveški, ili bilo koji drugi strani jezik. Ostajemo u svojoj Srbiji, gde smo se školovali i odrasli, i gde nas čeka svetla budućnost. Politika predsednika Aleksandra Vučića prepoznala je ono što je najvažnije za naše društvo, a to je znanje. To znanje ostaje u našoj Srbiji, jer snaga je u ljudima - kazala je mlada doktorka.

Kaže da je ponosna na ovu državu, i da je niko nije pitao za koga će da glasa, već se vrednovao samo njen rad.

- Oduvek sam želela da se bavim zdravljem najmlađih pacijenata, i zato sam odabrala da budem dečiji hirurg. Ostajem u Srbiji da pomažem našoj deci. Tamo gde sada radim, u UKC u Nišu, imam sve uslove kao i moje kolege bilo gde u svetu. Tako je zahvaljujući višemilionskom ulaganju države. Veliko hvala državi Srbiji, Srbija ne sme da stane - zaključila je mlada doktorka.

18.11 - Obraćanje Milana Krkobabića

Tanjug printscreen
 

Milan Krkobabić, predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, rekao je da su penzioneri oduševljeni odličnim vestima koje je saopštio predsednik Vučić.

- Nalazimo se u Lazarevom gradu, i kako to običaji nalažu, treba da prvo pozdravimo najstarije širom Srbije, naše uvažene penzionere. Penzije moraju da prate plate, što praktično znači da penzija penzionisanog učitelja mora da raste kao plata njegovog aktivnog kolege. To je ono što je pošteno - ističe Krkobabić.

18.05 - Obraćanje dr Rade Joksimović Zmajkovski

Specijalista radiologije dr Rada Joksimović Zmajkovski kaže da stoji ispred pune hale ponosno i zahvalno.

- Za dobro svih nas Srbija ne sme da stane. Ja stojim ovde jer verujem u vas, jer svaki čovek je podjednako bitan i važan. Verujem u život, zato sam izabrala da budem lekar. Verujem u poštene i čestite ljude sa jasnom vizijom, i zato sam izabrala da stanem uz ove ljude, uz vas dragi naprednjaci, uz vas poštovani predsedniče, i uz našeg Batu Gašića - rekla je doktorka.

18.00 - Počeo skup u Kruševcu

Skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" počeo je u Hali sportova u Kruševcu intoniranjem himne Bože pravde.

Printscreen Youtube Tanjug
 

Na predizbornom skupu su i Ana Brnabić, Mihailo Jovanović, Bratislav Gašić, Danica Grujičić, Marko Blagojević...

Tanjug printscreen
 

U sportskoj hali u Kruševcu okupio se veliki broj građana, a mnogi koji nisu mogli da uđu ostali su ispred.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike