Licemerje! Đilas danas protiv plana EU za KiM, a pre kampanje govorio drugačije i tražio da se prihvati (VIDEO)

07.12.2023

09:55

0

Njegovi partneri su, takođe, izneli isto mišljenje sa kojima se Đilas slagao pre predizborne kampanje

Licemerje! Đilas danas protiv plana EU za KiM, a pre kampanje govorio drugačije i tražio da se prihvati (VIDEO)
Dragan Đilas - Copyright ATAImages/Mateja Stanisavljević

Tajkun i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas potpuno je izgubio kompas te ono što je govorio pre predizborne kampanje izgleda više ne važi.

Naime, govoreći o francusko-nemačkom sporazumu u vezi sa Kosovom i Metohijom Đilas sada negoduje i kritikuje, tvrdeći da ga nikada ne bi prihvatio, a samo malo ranije bio je sasvim saglasan sa tim da u pomenutom sporazumu nema priznanja i da bi odbacivanje istog bila katastrofa za Srbiju!

– Stav moje stranke sam više puta izneo, ne znamo šta tačno piše u francusko-nemačkom sporazumu ali ono što piše u medijima jeste da tamo stoji da Srbija treba da dâ saglasnost za ulazak Kosova u UN! Ja to apsolutno nikad ne bih prihvatio! – govori sada Đilas.

Ipak, pre izborne kampanje govorio je drugačije, što ima i zabeleženo:

– Dobro je što u tom Sporazumu nema priznanja! Odbacivanje bi imalo katastrofalne posledice za Srbiju! Tu nema priznanja, nemojte praviti stvari lošijim nego što jesu! – su izjave tajkuna koji se sada „pere“ od istih.

Njegovi partneri su, takođe, izneli isto mišljenje sa kojima se Đilas slagao pre predizborne kampanje, te je tako Borko Stefanović rekao da se sporazum ne sme odbaciti, kao i da tu nema međusobnog priznanja, a i Marinika Tepić je jedom prilikom objasnila da bi odbacivanje plana Srbiju odvelo u izolaciju.

Šta se preko noći promenilo, pa je Đilas promenio mišljenje, nije poznato, ali u svetu tehnologije i digitala ostaje sve zabeleženo, pa i ove tvrdnje koje se menjaju kako vetar duva što govori o ozbiljnosti opozicije.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji mogućnost da Ohridski sporazum postane deo pregovaračkog poglavlja 35, a time i uslov za prijem Srbije u Evropsku uniju. Međutim, Vučić je istakao da je jasno rekao šta ne može da prihvati.

On je naglasio da je i poslanicima u Skupštini Srbije rekao da ne dolazi u obzir prijem tzv. Kosova u Ujedinjene nacije, navodeći da je o tome obavestio „Francuze, Nemce, Italijane, sve Evropljane“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike