Mediji iz FBiH objavili lažnu vest da je Milomir Savčić u Srbiji: MUP demantuje da je general ušao u zemlju

11.08.2021

12:35 >> 12:37

0

Autor: M. I.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva medije iz BiH da ne iznose neproverene i netačne informacije

Mediji iz FBiH objavili lažnu vest da je Milomir Savčić u Srbiji: MUP demantuje da je general ušao u zemlju
Copyright Milomir Savčić, Printscreen/Youtube/tvk3

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da se nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske Milomir Savčić ne nalazi u Srbiji.

Naime, nakon obavljenih provera evidencija o ulasku u zemlju Uprave granične policije, utvrđeno je da Savčić nije ušao u Srbiju.

pročitajte još:

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva medije iz BiH da ne iznose neproverene i netačne informacije koje služe kao podloga pojedincima da u svoje lične razmirice i obračune uvlače Republiku Srbiju, navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, Sud BiH naložio je raspisivanje međunarodne poternice za generalom Vojske Republike Srpske i predsednikom Boračke organizacije RS Milomirom Savčićem, kome je određen pritvor zbog kršenja ranije određenih mera svojim javnim nastupima.

Savčiću se već sudi za navodno pomaganje “u genocidu u Srebrenici” u julu 1995. godine, a nakon što mu je juče određen pritvor policija Suda BiH nije ga sinoć našla na kućnoj adresi.

Iz Suda BiH je saopšteno da je Savčiću na predlog Tužilaštva BiH određen pritvor zbog kršenja mera zabrane u odnosu na konkretan predmet koji se vodi pred ovim sudom, a ne zbog, kako se navodi, njegovih javnih istupa u vezi s eventualnim kršenjem dopunjenog zakona o “sankcionisanju negiranja genocida i drugih ratnih zločina”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike