Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije: Netačne informacije u medijima o italijanskoj zastavi!

03.12.2023

20:20

0

Posebno ističemo da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specifikacijama, navodi se u saopštenju

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije: Netačne informacije u medijima o italijanskoj zastavi!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije demantuje netačne informacijama koje su objavljene u medijima u vezi sa postavljanjem zastave Republike Italije.

- Želimo da naglasimo da su procedure postavljanja zastave Republike Italije izvedene sa najvećom pažnjom i u skladu sa međunarodnim protokolima. Format postavljanja zastava duž autoputeva u našoj zemlji je vertikalan, što zahteva specifično prilagođavanje zastava svih zemalja ovom formatu. Ovaj metod postavljanja je usvojen kako bi se osiguralo uniformno predstavljanje i poštovanje svih zastava, nezavisno od njihovih originalnih proporcija.

Posebno ističemo da su nijanse boja na zastavama prilagođene tehničkim specifikacijama. U slučaju zastave Republike Italije, posebna pažnja je posvećena nijansi zelene boje kako bi se osiguralo da se jasno razlikuje od nijansi na zastavi Mađarske. Ovo prilagođavanje je ključno za očuvanje identiteta svake zastave unutar datog formata.

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srbije posvećen je održavanju najviših standarda u svim aspektima međunarodnih odnosa, uključujući i protokole vezane za postavljanje zastava. Svi postupci se sprovode sa maksimalnom preciznošću i poštovanjem prema svakoj zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike