Predsednik Vučič iz Dubaija: Tajkunski mediji su desetine miliona potrošili kako bi me srušili, oni su uigrani aparat protiv mene!

01.12.2023

21:21

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o važnim temama

Predsednik Vučič iz Dubaija: Tajkunski mediji su desetine miliona potrošili kako bi me srušili, oni su uigrani aparat protiv mene!
Copyright Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Dubaiju gde se danas obratio na Samitu o klimatskim promenama COP28.

Predsednik Vučić se večeras iz Dubaija obratio građanima Srbije.

- Razgovarao sam sa šeikom Mohamedom bin Zajedom. Molio sam ga za dodatne investicije i da poseti Srbiju što pre. Zahvalio sam mu se na projektu Beograd na vodi. Verujem da možemo da olekujemo nastavak dobre saradnje. Verujem da će tako biti i u budućnosti - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je govorio i o izjavama Sergeja Lavrova.

- On je sve istinito rekao. Govorio je o mnogo važnijim stvarima za Srbiju. Govorio je baš iskreno. Postavlja se pitanje a šta mi možemo da promenimo, a da ostanemo, ne samo živi, već da sačuvamo svoju decu, da nemamo ratove i da nam zemlja ekonomski napreduje. Mi se mnogo bolje držimo čuvajući naš integritet. Situaija je teška, a biće još teža.

Predsednik je pričao o KiM.

Printsreen TV Pink
 

- Nije ovde u pitanju Aleksandar Vučić, već cela naša zemlja. Kažu pritisli su Vučića, pa nisu mene, meni ne mogu ništa, pritisli su zemlju, ljudi to moraju da znaju.

Vučić je pričao i o negativnoj kampanji tajkunskih medija a u kojima je on glavna tema.

- Desetine miliona evra su uložili kako bi me srušili. Ja to veoma retko gledam. Nisam imao priliku da vidim i čujem šta su oni sve emitovali. Sve te televizije i novine su postavljeni soamo kao jedan uigrani aparat koji treba da sruši ili raširi mržnju prema jednom čoveku.

Dodao je Vučić da su naše zlatne rezerve i novčane rezerve na istorijskom maksimumu.

- Imamo dovoljno rezervi. Mnogo razvijenije evropske zemlje su bliže bankrotstvu nego mi. Imamo dovljno svega. I to je rezultat dobre politike. Od danas su aktivne studenstske kartice. Verujem da će srednjoškolci do petka dobiti svoj novac.

Komentarisao je predsednik i natpise o Kol centru.

Printscreen TV Pink
 

- Kol centar? Pa od kada je kol centar kažnjiv? Ne razumem. Ako vi niste u stanju da dođete pokucate ljudima na vrata i kažete recimo, "dobar dan, mi smo iz liste Srbija protiv nasilja, doneli smo vam naš materijal, evo šta smo uradili", pa šta je u tome problem? Kako vi mislite da radite bilo šta a da ne razgovarate sa građanima. Pa to je deo ozbiljnih kampanja svuda u svetu. Negde plaćate ljude, a negde imate volontere koji su članovi stranke.

Predsednik je dodao da je ova kampanja mnogo teška.

- Teška je zato što se suočavate sa žestokim medijskim napadima u kojima ne postoji ništa racionalno. Njima je tema samo porodica, napadi, a ne planovi i politički program. Pošto im je ostao ovaj što javno uživa kokain na listi,pitam se samo kako li će genije poput Boška Obradovića koji je protiv droge, da uđe u koaliiju sa njima, ili veliki Miloš Jovanović. Njima je jedini cilj da sruše Aleksandra Vučića. Njih da pitate "Kakav vam je plan za Kosovo i Metohju", oni će reći "Da srušimo Vučića". Ono što sam vidim vidim da raste podrška listi "Srbija protiv nasilja". Mi smo pre nekoliko meseci u Beogradu bili iza njih, sada smo daleko ispred njih.

Vučić je na kraju pozvao građane koji su u mogućnosti da sutra dođu u Arenu  od 17 časova na miting Srpske napredne stranke i liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike