Vučić pred punom halom u Kraljevu: Zna narod ko čuva Kosovo i Metohiju, a ko bi ga odmah na tacni predao!

24.11.2023

19:07

0

Građani su ispunili halu do poslednjeg mesta

Vučić pred punom halom u Kraljevu: Zna narod ko čuva  Kosovo i Metohiju, a ko bi ga odmah na tacni predao!
Copyright Printscreen/youtube/RINA

Večeras je u Kraljevu, u Novoj hali sportova održan predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Hala u Kraljevu je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a građani su ovacijama  pozdravili predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije se obratio građanima, a pored predsednika govorio je i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i mnogi drugi.

18.42 - Predsednik Vučić se obratio građanima u Kraljevu

- Ja bih da vas zamolim, da me saslušate nekih 10ak minuta. Miloš je rekao da su važni izbori. Za ove izbore ako to kažemo sasvim sigurno nećemo pogrešiti. U naredne četiri godine lomiće se sudbina Srbije, važni zadaci su pred nama. Izbori nisu igra, nisu nešto oko čega možemo da se šalimo. Izbori su nešto gde donosite odluku o budućnosti svojih roditelja, supružnika, dece, braće i sestara. Vi na izborima birate put Srbije, a taj put nije uvek lak. Da li će nam biti laki razgovori i situaije na KiM, ne neće, ali ja već 11 godina slušam priče kako smo izgubili Kosovo i kako smo ga prodali, pa ako jesmo zašto onda svi od nas traže da ga priznamo? Evo ja opet kažem, nećemo nikada priznati Kosovo. Ali vas samo molim da razmislite o još jednoj stvari, imamo li nešto od lažnog junačenja? Nemamo ništa - rekao je predsednik i dodao:

Printscreen/RINA
 

- Meni zapadne sile ne dozvoljavaju da uđem na KiM. Ne znam samo kako je moguće da ovim drugima daju svu mogućnost da uđu dole. Razmislite dobro ko je taj ko čuva Kosovo i Metohiju, a ko bi Kosovo i Metohiju na tacni predao. Rekao je Miloš da je izbor jednostavan, jeste. Vidim da oni svi pričaju da će da se udruže protiv Vučića, neće oni protiv Vučića nego protiv naroda. Isto kada vređaju mog oca i majku, decu, vređaju vaše roditelje i vašu decu, ato što se mi borimo za decu, roditelje, proodice, za sve građane. Ljudi su naša najveća snaga. OVo nije pitanje stranaka, ja sam veran i lojalan član SNS i kao što vidite nisam se sklonio od naše stranke od kada nisam predsednik, ali ovo nije piranje stranke nego Srbije. Da vas malo i obradujem, pratim istraživanja, svaki dan oni su sve manji, imaju sve manje glasova u Srbiji,zato valjda što imaju dobru politiku verovatno.

18.33 - Vučević: Sudbonosni izbori

Predsednik SNS i prvi na listi Miloš Vučević je rekao:

Printscreen/RINA
 

- U ovom veku nismo imali važnije, sudbonosnije izbore nego one 17. decembra. Ne odlučuju o Srbiji samo za četiri godine, već za mnogo duži period i mogu da ponište sve što smo do sada radili. Sve maske su pale, više nema dileme ko je ko. S jedne strane imate listu 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane', a s druge one koje predvodi Dragan Đilas".

Na pominjanje Đilasa, salom su se prolomili glasni zvižduci.

- Nema tehničke vlade, već samo one koju narod izabere.

18.21 - Stigao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Printscreen/Rina
 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u halu u Kraljevu zajedno sa predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem.

18.18 - Ljajić: Glasajte razumom, a ne srcem

Za govornicu je izašao Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Printscreen/RINA
 

- Dobro razmislite, ne glasajte srcem nego razumom, zbog važnosti izbora. Ovo nije vreme za eksperimente. Da ne bi kod nas bilo podela kao, na primer, u Hrvatskoj, mi moramo da pobedimo. Opozicija nas konstantno omalovažava, a ocenu o tome dajete vi. Pobediće 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

18.10 - Dr Svetlana Vujović: Srbija sve leči

Obraća se dr Svetlana Vujović, direktorka Klinike za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije.

- Kada su u svetu spavali pod šatorima, predsednik Vučić je gradio bolnice. Ja sam na to jako ponosna - rekla je dr Vujović podsećajući na vreme pandemije.

Printsreen /Rina
 

- Srbija sve leči - dodala je ona i nastavila:

- Kada dođu i pitaju nas u bolnici da li nam nešto treba, mi kažemo da ne treba jer nam je država sve obezbedila".

18.05 - Himna Republike Srbije - "Bože pravde" ori se salom.

Printscreen/youtube/RINA
 

 

17.55 - Došli su i premijerka Ana Brnabić, kao i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Pristiže veliki broj građana Kraljeva, među kojima i mnoge poznate ličnosti.

Printscreen
 

17.32 - Na tribinama je mnogo srpskih zastava, a mogu se videti i poruke podrške poput: "PREDAJA NIJE OPCIJA! Čačak je uz Vučića", potom "Kraljevo ne sme da stane"...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike