Dačić: Srbija nije dobila odgovor iz Slovenije u vezi sa Đorđevićem

23.11.2023

21:08

0

Dačić je naglasio da nije korektno da se u medijima i na konferencijama za štampu govori o procedurama vezanim za agreman

Dačić: Srbija nije dobila odgovor iz Slovenije u vezi sa Đorđevićem
Ministar Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naglasio je večeras da je Srbija uputila agreman Sloveniji u vezi sa imenovanjem ambasadora Zorana Đorđevića, ali da odgovor još nije stigao, i dodao da će svaki odgovor imati odgovarajuću reakciju Beograda.

Dačić je naglasio da nije korektno da se u medijima i na konferencijama za štampu govori o procedurama vezanim za agreman.

- Neka zemlja odgovara ili ne odgovara na zahtev za agreman. Pravilo je i običaj u diplomatiji da se pismeno nikada ne odgovara negativno, čeka se određeno vreme. Nismo dobili nikakav odgovor od Slovenije. Ne znamo da li su tačne ili nisu te činjenice, ali nije korektno da se o tome piše u novinama - rekao je Dačić.

Ako postoje problemi, onda treba da razgovaramo o tome, rekao je Dačić, i dodao da se u suprotnom pokazuje da postoje neki drugi interesi i namere.

- Čuli ste ko je i ekonomski i medijski povezan u jednoj i drugoj zemlji, a ima veze sa pojedinim opozicionim pokretima u našoj zemlji - istakao je Dačić.

Dačić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara na zajedničkoj konferenciji sa ministarkom inostranih i evropskih poslova Belgije Ađom Labib.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike