Sastali se Petković i Lajčak u Briselu: Pregovori završeni bez trojnog sastanka

16.11.2023

10:07 >> 15:29

0

U delegaciji je i 18 eksperata koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama

Sastali se Petković i Lajčak u Briselu: Pregovori završeni bez trojnog sastanka
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Briselu je danas održan bilateralni sastanak delegacije Beograda koju predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, a sastanci su završeni bez trojnog sastanka koji je bio najavljivan.

Sastanak je trajao duže od dva sata, a tema je bila izrada Statuta ZSO. Paralelno su održani i zasebni sastanci eksperata na kojima se razgovaralo o nestalim licima i o energetici.

Nakon sastanka sa delegacijom Beograda Lajčak se sastao sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem. Kako je ranije najavljeno, posle tog sastanka trebalo je da dođe do trilateralnog sastanka dve delegacije sa evropskim specijalnim izaslanikom, ali on nije održan.

U delegaciji koju predvodi Petković je i 18 eksperata koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima...

Petković je ranije ove nedelje rekao da je Beograd prihvatio poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nastave razgovori dveju strana u Briselu, na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

- Naša strana vrlo pripremljeno ide i sa posebnim timom eksperata gde ćemo razgovarati o tekstu statuta ZSO, što je prvi konkretan korak u pravcu formiranja Zajednice srpskih opština - rekao je Petković, i dodao da razgovori o statutu ZSO treba da daju odgovore na koji način će se rešiti brojna važna pitanja koja se odnose na ZSO.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike