Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou: U Briselu danas Petković i Bisljimi

16.11.2023

07:14

0

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou: U Briselu danas Petković i Bisljimi
Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga na tehničkom nivou uz posredstvo EU.

Delegaciju Beograda predvodiće glavni pregovarač, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok će Prištinu predstavljati Besnik Bisljimi.

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, doputovala je sinoć u Brisel gde će se održati nova runda dijaloga sa Prištinom pod posredstvom EU.

U Petkovićevoj delegaciji je tim od 18 eksperata, što je najveći broj eksperata koji dolazi do sada, a reč je o ljudima koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima, javio je dopisnik Tanjuga.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove.

Petković je ranije ove nedelje rekao da je Beograd prihvatio poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nastave razgovori dve strane u Briselu, na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

- Naša strana vrlo pripremljeno ide i sa posebnim timom eksperata gde ćemo razgovarati o tekstu statuta ZSO što je prvi konkretan korak u pravcu formiranja Zajednice Srpskih opština - rekao je Petković i dodao da razgovori o statutu ZSO treba da daju odgovore na koji način će se rešiti brojna važna pitanja koja se odnose na ZSO.

Poslednji put dve strane su bile u Briselu 26. oktobra i tada su održani odvojeni sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima EU.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike