Potvrđen obostrani interes za jačanje političkog dijaloga: Ivica Dačić se sastao sa delegacijom Hondurasa

01.11.2023

17:45

0

Delegacija Hondurasa potvrdila je interes za jačanje političkog dijaloga i bilateralne saradnje, pre svega u oblastima poljoprivrede, sporta i obrazovanja

Potvrđen obostrani interes za jačanje političkog dijaloga: Ivica Dačić se sastao sa delegacijom Hondurasa
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas delegaciju Hondurasa, predvođenu zamenikom ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Herardom Toresom Selajom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u razgovoru je potvrđen interes za unapređenje političkog dijaloga i obostrano korisne saradnje u cilju jačanja sveukupnih odnosa između Srbije i Honduras, posebno imajući u vidu da dve zemlje 2024. godine obeležavaju važan jubilej - 120 godina diplomatskih odnosa. 

Dačić je ovom prilikom obnovio poziv za posetu Srbiji ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Hondurasa Eduarda  Enrikea Rejne.

Delegacija Hondurasa potvrdila je interes za jačanje političkog dijaloga i bilateralne saradnje, pre svega u oblastima poljoprivrede, sporta i obrazovanja. 

Delegacija Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Hondurasa boravi u Srbiji povodom održavanja Drugog sastanka mehanizma političkih konsultacija između ministarstava spoljnih poslova, na kojima je srpsku delegaciju predvodio državni sekretar, ambasador Goran Aleksić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike