Vesić: Kurtijeva politika doživela fijasko, Banjsku nije prikazao kako je planirao

23.10.2023

20:34

0

On je istakao da Kurti svojim postupcima svakodnevno dovodi u opasnost živote Srba na KiM

Vesić: Kurtijeva politika doživela fijasko, Banjsku nije prikazao kako je planirao
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

"Najnovije tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o dešavanjima u Banjskoj obične su gluposti koje iznosi zato što je njegova politika doživela fijasko jer nije uspeo u nameri da Banjsku prikaže Evropi onako kako je planirao", izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

- Danas smo mogli da čujemo još jedan "biser" kada je u pitanju Aljbin Kurti, još jednu glupost pošto to obično i slušamo od njega poslednjih godina. Od svih svojih gromoglasnih najava da će dokazati učešće Srbije u dešavanjima u Banjskoj na kraju je optužio našeg ministra odbrane i potpredsednika vlade Miloša Vučevića da je, kako je rekao, sa svojom ekipom iz Novog Sada odnosno privatno organizovao te događaje - naveo je Vesić.

Kosovo onlajn
Aljbin Kurti

On je, gostujući u emisiji “Fokus” na televizji B92, rekao da Kurti nema nikakvih argumenta i da to više nego jasno govori kakva je administracija koju on predstavlja i koliko zapravo ne želi bilo kakav dijalog jer, kako je naveo, kad god se pojavi bilo kakva mogućnost za dijalogom, Kurti kreira neku krizu.

Vesić je rekao da Kurti iznosi ovakve optužbe jer nije uspeo u nameri da Banjsku prikaže Evropi onako kako je planirao i ubedi je da iza toga stoji zvanična vlast u Srbiji.

Istakao je da Kurti svojim postupcima svakodnevno dovodi u opasnost živote Srba na KiM nad kojima, dodao je, sprovodi konstantni teror.

- Kurti posle Banjske nije dobio ono što je očekivao, a to je da će Evropa zaboraviti to što vrši progon nad Srbima, što se puca na Srbe i što njegova policija konstantno maltretira naš narod već je dobio obavezu da sprovede nove izbore na severu KiM, što je fijasko njegove politike - rekao je Vesić.

Podsetio je da je Kurti radio u kancelariji Adema Demaćija, političkog predstavnika terorističke OVK i devedesetih godina uzimao novac od porodica otetih Srba da bi oslobodio njihove najmilije.

- To je Aljbin Kurti, čovek koji ima krvave ruke iako tvrdi da je tokom rata na KiM bio u zatvoru, a to šta je radio sa porodicama otetih Srba misli da smo zaboravili i da ne postoje svedoci koji to znaju”, rekao je Vesić.

Na pitanje da li su na dan održavanja sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Kurtijeve optužbe koordinisane sa intervjuom hrvatskog evroposlanika Tonina Picule, datim za opozicione medije, u kojem upozoravajući na moguće sankcije za Srbiju traži izručenje Milana Radoičića Prištini, Vesić kaže da je Picula propali političar koji se ni za šta ne pita i čije je mišljenje nebitno i u Hrvatskoj.

- Piculu niko ni za šta ne pita ni u Hrvatskoj niti je važan za bilo kakvo odlučivanje, a pošto nije važan u svojoj zemlji očigledno misli da treba da bude važan kada je pitanju KiM. To je njegova namera, ali to je samo pokušaj samoreklamerstva propalog i neuspešnog političara - dodao je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike