Opozicija u raspadu, "jedna lista" se cepa: Đilas i Dobrica u klinču - iza svega se krije prljavi plan

22.10.2023

16:50

0

Novi izbori najavljeni su za 17. decembar ove godine, a opozicija je u potpunom rasulu

Opozicija u raspadu, "jedna lista" se cepa: Đilas i Dobrica u klinču - iza svega se krije prljavi plan
Dragan Đilas i Dobrica Veselinović - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages/A.K.

Tenzija i nervoza među članovima opozicije polako raste kako se približava 17. decembar i novi izbori.

Raspadaju se i njihovi planovi, ali to i ne čudi, s obzirom da među njima vlada nesloga i pohlepa.

Novi izbori najavljeni su za 17. decembar ove godine, a opozicija je u potpunom rasulu. Iako je pre nekoliko dana sve delovalo idilično, pripadnicima bivšeg režima nije mnogo trebalo da se posvađaju.

Prema saznanjima Informera, na sastanku opozicije na kojem su učestvovali članovi stranka ivšeg režima došlo je do žestoke svađe.

ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

Iako je bilo najavljeno da će na predstojeće izbore ići u jednoj koloni, odnosno da će biti na zajedničkoj listi,  došlo je do potpune pometnje i brutalne svađe oko toga ko sve treba da bude na listi i koje će mesto zauzeti.

Prvobitan dogovor je bio da stranka Dragana Đilasa bude nosilac na parlamentarnim izborima, a da u Beogradu na čelu bude "Ne Davimo Beograd" Dobrice Veselinovića.

Međutim, na današnjem sastanku je došlo do potpunog kolapsa, jer su se upravo Đilas i Veselinović našli u klinču. Razlog je to što je tajkun Đilas došao na sastanak sa idejom da i u Beogradu njegova stranka predvodi listu, a da prvi na listi bude njegov pulen Vlada Obradović, inače profesor na FON-u.

Razlog za ovu promenu je to što Đilas ima dogovor sa Obradovićem da u slučaju pobede, on mesto gradonačelnika prepusti upravo tajkunu koji ponovo želi na čelo prestonice.

Usledila je žestoka svađa jer Veselinoviću ne pada na pamet da prepusti Đilasu mesto u Beogradu, pošto smatraju da oni imaju najveće šanse u prestonici.

Privatna arhiva
 

Na sve to se nadovezuje i to što Demokratska stranka odbija da učestvuje u razgovorima da opozicija, odnosno stranke bivšeg režima, nastupe na zajedničkoj listi. Iz tog razloga niko iz DS nije došao na ovaj sastanak.

Prema informacijama do kojih je došao Informer, Bora Novaković, koji je najpre bio kod Vuka Jeremića, a sada je kod Mikija Aleksića, sastao se sa predsednikom DS Zoranom Lutovcem i ponudio mu 71. mesto na zajedničkoj listi. Ovu ponudu je Lutovac demonstrativno odbio.

Sve ovo je još jedan dokaz da su takozvanim liderima opozicije najbitnija fotelja, odnosno da ostvare ličnu korist i da ih ništa drugo ne zanima. A sada vidimo da ni među sobom ne mogu da se dogovore oko toga kome šta ide.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike