Đurić: Odbrana Srbije kroz jačanje njene pozicije u SAD

15.10.2023

23:00

0

Čvrsto verujem da se naša zemlja i narod nalaze u jednom od odlučujućih i formativnih perioda svoje celokupne istorije - poručio je on

Đurić: Odbrana Srbije kroz jačanje njene pozicije u SAD
Marko Đurić - Copyright TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je da je jedan od najvažnijih zadataka u snaženju i obnovi Srbije taj da se srpska pozicija ojača u Sjedinjenim Američkim Državama i unapredi način na koji je predstavljena i doživljena u Vašingtonu.

- Nastojim da svoj trenutni zadatak, koji mi je poverio predsednik Vučić i uz čiju ga podršku obavljam, izvršavam u korist čitavog našeg društva bez razlike, uz zaista mnogo uloženog truda da se unapredi način na koji je Srbija predstavljena i doživljena u Vašingtonu - naveo je Đurić na platformi Iks.

Dodao je da mu je cilj da se postave temelji i izgrade mehanizmi za jačanje srpske pozicije u SAD, i u teškom vremenu čuva srpska pozicija o nizu osetljivih pitanja, ostavio veoma malo prostora za bilo šta drugo.

- Ovo smatram i jednim od strateških, generacijskih zadataka od značaja za snaženje i obnovu Srbije i važno je da bude nastavljen - istakao je Đurić.

Ukazao je da je "radeći u službi države, ponosan na to što je u mnogim oblastima nabolje promenjena stvarnost rezultat decenijske politike SNS i Aleksandra Vučića".

- Čvrsto verujem da se naša zemlja i narod nalaze u jednom od odlučujućih i formativnih perioda svoje celokupne istorije. Nije vreme za svođenje računa, niti za profiterstvo na kritici i samokritici, već za još veći trud, polet i zajedništvo u pravljenju i sprovođenju planova za budućnost. Nema granica onome što možemo postići ako se ujedinimo i potrudimo - poručio je Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike