Vučić: Srbija etničko čišćenje svog naroda nikome nigde neće dozvoliti

08.10.2023

11:28

0

Autor: I.K.

Srbija, koja je ujedinjena, ima svoje Krajišnike koji uvek daju sve što je potrebno – sačuvati mir, slobodu i svoj narod

Vučić: Srbija etničko čišćenje svog naroda nikome nigde neće dozvoliti
Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na manifestaciji "Zbor Krajišnika", u Sportskom centru Kovilovo nedaleko od Beograda, rekao da danas, kada Srbija ide ubrzano napred, ali ima ne laku situaciju na Kosovu, jer je pritisnuta sa svih strana, zna da Srbi na Kosovu imaju ogromnu podršku Krajišnika.

"Znam da brinete jednako i više od onoga kako ste brinuli za sebe. Odakle god dolazili, od Benkovca i Vukovara, Bosanske Krajine, ovde u Srbiji se najlagodnije osećate", naveo je Vučić.

Na državi je, kaže, da uradi šta može da im pomogne, jer su oni ti koji su sve nas napravili boljim i učinili da svi bolje razumeju patnju srpskog naroda.

"Napravili ste nas opreznijim, da znamo šta može da se desi našem narodu. Šta god neki činili i radili protiv naše zemlje, mi brutalno etničko čišćenje našeg naroda nikome nigde nećemo dozvoliti. Ta kolona, u kojoj su mnogi došli u našu zemlju, u kojoj Dunav ne bi mogao da primi suze i patnju naroda, više nikada ne sme da se dogodi", poručio je predsednik Srbije.

Kako je rekao, mnogima koji lažno brinu o tome hoće li Srbija izdržati i na kakvom će putu biti, može da kaže samo da će Srbija, koja je ujedinjena, ima svoje Krajišnike koji uvek daju sve što je potrebno – sačuvati mir, slobodu i svoj narod.

Dodao je i da kao predsednik Srbije, čiji je otac rođen sa one strane Drine zna kako se svako od njih danas oseća, a kako se osećao pre 30 ili 20, ili pre nekoliko godina.

"Hvala vam što beskrajno volite Srbiju. Nikada u Beogradu nismo mogli da razumemo, koliko ljudi u Krajini vole Sbriju i šta im znači. Danas kada ste ovde sa nama, sa još više energije i entuzijazma gurate svoju zemlju napred. Svaka vaša automehaničarska radnja, svako dete koje divno svira klavir, dečak koji izvanredno igra košarku, sve što radite, čini našu zemlju modernijom, jačom", rekao im je Vučić.

Tv Pink Printscreen
 

 

Dodao je da niko, naravno, ne želi da oni zaborave njihova ognjišta, što je nemoguće.

"Niste vi u Gračac, Vrginmost, ni u bilo koje drugo krajiško mesto došli odnekud, već ste tamo živeli vekovima. Neki drugi su vas odande oterali. A, u Srbiji ima dovoljno mesta, Srbija ima dovoljno veliko srce, a vi Krajišnici imate veliko srce za Srbiju", rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike