Premijerka Ana Brnabić: Aleksandar Vučić uspeo je sinoć u Granadi da spase Srbiju!

06.10.2023

10:45

0

Istakla je da kriza nije gotova, ali da veruje da nakon jučerašnjeg samita u Španiji, čitava međunarodna zajednica ima drugačiju sliku

Premijerka Ana Brnabić: Aleksandar Vučić uspeo je sinoć u Granadi da spase Srbiju!
Copyright Foto: Pink TV

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je predsednik Aleksandar Vučić juče u Granadi uspeo da zaustavi lavinu dezinformacija koje je plasirala Priština.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, istakla da kriza nije gotova, ali da veruje da nakon jučerašnjeg samita u Španiji, čitava međunarodna zajednica ima drugačiju sliku.

- S obzirom na to da je samit Evropske unije, verujem da nije olakšavajuća okolnost to što je domaćin Španija, koja ne priznaje takozvano Kosovo. S obzirom na to da se Aleksandar Vučić video sa gotovo svim evropskim liderima, imao je veliki broj važnih sastanaka, koji su završeni u pola jedan ujutru, tada smo razgovarali. Pričali smo o tome kako su protekli sastanci, želela sam da mu pružim podršku jer znam koliko je teško. Opet je on na sebe preuzeo zaštitu Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u ovim teškim trenucima, bori se za mir. Sve što se dešava od 24. septembra jeste lavina dezinformacija od strane Prištine kako bi se napala Srbija, kako bi se tragedija u Banjskoj iskoristila da se uvedu sankcije Srbiji. Aleksandar Vučić je uspeo napornim radom i pribranošću u teškim trenucima da zaustavi lavinu dezinformacija, stabilizovao je situaciju i za mene je to očigledno. Primetila sam da su dezinformacije prestale, on je napravio sigurnosni obruč oko Srbije. Moja poruka svim građanima jeste da je sinoć u Granadi Aleksandar Vučić uspeo u svojoj misiji - da Srbija bude sačuvana - rekla je premijerka.

Instagram_buducnostsrbijeav
 

Ona navodi da opasnost svakako nije prošla, ali da je sada sve mnogo lakše i povoljnije za Srbiju.

- Kriza i teška vremena nisu prošli. Pritisci su i dalje ogromni, dolaze sa svih strana, ogromni pritisci iz regiona, pre svega od Hrvatske ali i od nekih drugih iz regiona. Što se sankcija tiče, čini mi se da je predsednik Vučić uspeo da sinoć u Granadi tu opasnost otkloni. Čitava Vlada je mogla da se bavi budžetom juče, svakodnevnim stvarima, mi smo nastavili našu svakodnevnu borbu za građane, a on se u Španiji borio za Srbiju na međunarodnoj sceni. Kampanja protiv Srbije bila je toliko brutalna ali mi smo uspeli da pokažemo sve laži Prištine. Oni su u velikoj diplomatskoj ofanzivi, insistiraju na uvođenju sankcija, imaju podršku mnogih zemalja, ali to nije ništa što je nas iznenadilo. Dobro je što je predsednik uspeo da nadljuskim naporima obezbedi da se glas Beograda čuje. Čini mi se da je svima jasno da Beograd osuđuje svaki akt nasilja, da je naša politika mir i stabilnost, ali da moramo da vidimo šta su uzroci. Da sada svi znaju da je 11% Srba otišlo sa Kosova i Metohija otkada je Kurti prisutan. Da se na srpsku decu može pucati na Božić, tako da ta osoba sada nije ni u pritvoru. Znate, ono što Srbi na Kosovu i Metohiji brane jeste istina. To je izuzetno teško odbraniti u vreme društvenih mreža i hibridnih ratova - navela je predsednica Vlade.

Profimedia
 

Svi su videli juče da je Vučić uvek za dijalog, a Osmanijeva neće da razgovara već samo da naudi Srbiji

- Mi nikada nismo želeli nekome da naškodimo i naudimo. Nikada se nismo borili za sankcije Prištini. Uvek se borimo za naše građane, kako bismo im obezbedili bolji život, ekonomski rast, i to ne samo za njih nego i za čitav region. A onda imate Prištinu koja se uvek samo bori protiv Srbije. Oni ne razmišljaju ni o čemu osim o tome kako kazniti Srbiju i ići protiv Beograda. Mi tako nikada nismo razmišljali. Vidite da je Vjosa Osmani rekla da ne želi da razgovara sa predsednikom Srbije, koji je na kraju krajeva i njen predsednik, dok se ne uvedu sankcije Srbiji. To pokazuje da nju ne zanima mir, da je ne zanima stabilnost, deeskalacija nasilja, već je samo zainteresovana za kažnjavanje Srbije. Postavlja se pitanja i kako je gospođa Osmani ušla u Španiju, pošto ta zemlja ne priznaje dokumenta takozvane Republike Kosovo. Pojavila se i informacija u medijima da je ušla sa srpskim pasošem, ali ja to zaista ne znam, to je manje važno. Važna je poruka koju je poslala svima u Granadi da ne želi da razgovara, dok je predsednik Vučić stotinu puta rekao da je razgovor jedini put do stabilnosti - izjavila je Brnabićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike