Laži dela opozicije srušene kao kula od karata: Predsednik Vučić razgovarao sa brojnim svetskim liderima, glavna tema situacija na KiM

05.10.2023

18:22

0

Vučić učestvuje na samitu Evropske političke zajednice u Granadi

Laži dela opozicije srušene kao kula od karata: Predsednik Vučić razgovarao sa brojnim svetskim liderima, glavna tema situacija na KiM
Copyright Instagram_buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodevnoj poseti Granadi gde se održava treći samit Evropske političke zajednice, na kojem učestvuje i šef naše države.

Na ovaj samit pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog paralmenta.

Kao što je i ranije najavio, predsednik Srbije je imao razgovore sa mnogim svetskim liderima koje je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i s nastavkom dijaloga između Beograda i Prištine.

Ovim susretima sa svetskim liderima i zvaničnicima, predsednik Vučić na najbolji način demantovao je pisanje pojedinih medija i srušio laži dela srpske opozicije koji su danima pričali kako je Vučić pod sankcijama kod lidera zapadnih zemalja i da u Granadi niko neće želeti da razgovara sa državnim vrhom Srbije.

Međutim, današnji sastanci srušili su sve laži dela opozicije kao kulu od karata.

Po samom dolasku u Granadu, seriju razgovora predsednik je započeo susretom sa Rišijem Sunakom, premijerom Velike Britanije.

 

 

- Odličan razgovor s premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, o regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama - stoji u objavi predsednika Srbije.

Predsednik se sastao i sa premijerom vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

 

 

- Srdačan susret s premijerom Sančezom. Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije o pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu - naveo je predsednik u objavi na Instagramu.

Kratak susret predsednik Srbije imao je sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

 

 

Sa snjima se sastao pred sam početak samita.

O situaciji na Kosovu i Metohiji razgovarao je i sa premijerom Holandije.

 

 

- Dobar sastanak s Markom Ruteom, s kojim sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o daljim koracima na evropskom putu Srbije - naveo je predsednik u objavi.

Usledio je i sastanak s predsednikom vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

 

 

- S Gzavijeom Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji - piše u objavi predsednika Srbije.

Sastao se predsednik Vučić na otvaranju samita i sa predsednikom Ukrajine Volodmiriom Zelenskim.

 

 

- Kratak i otvoren razgovor s predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima - naveo je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

 

 

A razgovarao je još i sa predsedikom Rumunije Klausom Johanisom, kao i sa premijerom Norveške Jonasom Garom Stereom, ali i Italije Đorđom Meloni, Islanda Katrin Jakobsdotir.

 

 

O jačanju saradnje između Srbije i Crne Gore razgovarao je sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem.

 

 

Poslednji u nizu sastanaka bio je sa predsednikom Vlade Republike Gruzije Iraklijem Garibašvilijem.

 

 

- Odličan razgovor sa premijerom Gruzije kojeg sam informisao o činjenicama povodom situacije na Kosovu i Metohiji, posebno o bezbednosnim prilikama u kojima žive tamošnji Srbi i još jednom zahvalio Gruziji na doslednom stavu u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije. Razgovarali smo i o evropskim integracijama, međusobnoj podršci na evropskom putu i intenziviranju bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa - naveo je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike