Vučić u Granadi: Očekujem teške razgovore

05.10.2023

12:27

0

Autor: 24sedam

Na Samit Evropske političke zajednice u Granadi pozvano je 47 šefova država i vlada

Vučić u Granadi: Očekujem teške razgovore
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, po dolasku na samit Evropske političke zajednice u Granadi, da danas očekuje teške razgovore, kao i da će imati važne bilateralne sastanke.

Vučić je rekao novinarima da će imati sastanak sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, kao i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i predsednikom Francuske Emanueleom Makronom, kao i sa mnogim drugim evropskim zvaničnicima.

Podsetimo, na Samit Evropske političke zajednice u Granadi pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visokim predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike