Vučić: Izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju, ali otkud takva ksenofobija?!

19.08.2021

11:57 >> 15:31

0

Nemam ništa protiv bilo kakvih izbeglica. Prosto ne razumem šta se u našim glavama dešava i odakle takva ksenofobija i mržnja, kaže Aleksandar Vučić

Vučić: Izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju, ali otkud takva ksenofobija?!
Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Predsednik Vučić izjavio je danas u Brusu da izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju, ali je istakao da nema ništa protiv dolaska bilo koga sa strane u našu zemlju i zato ne razume šta se, kako kaže, u našim glavama dešava kada je o tome reč.

Odakle takva ksenofobija i mržnja, upitao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što neke zemlje u okruženju, među kojima i Priština, primaju izbeglice iz Avganistana.

Pročitajte još

-Nemam ništa protiv bilo kakvih izbeglica… Prosto ne razumem šta se u našim glavama dešava i odakle takva ksenofobija i mržnja. Hoćete da kažete nekom detetu da nećete da ga primite- rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija svakako neće biti nikakav parking za bilo koga ko dolazi sa strane, ali i a u njoj ima mesta za bilo koga ko dolazi sa strane.

“Niko ne dolazi od njih kod nas. Ne vidim da bi to mogao da bude problem za nas.Ti ljudi beže i pritom ispadaju iz aviona i to je najtragičnija slika, to je poraz savremenog sveta”, istakao je predsednik.

Upitao je kako neko misli da detetu čoveka koji visi iz aviona i pada s krila aviona može da kaže “mi te nećemo”.

Predsednik Srbije danas je obišao Prokuplje, Blace i Brus.

Pročitajte još

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike