Grenel osudio sukob na severu KiM: Kurtijev neuspeh da pokrene izbore i stvori srpske opštine nije izgovor za nasilje

24.09.2023

22:14

0

Grenel je na mreži "X" naveo da je svet osudio premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija

Grenel osudio sukob na severu KiM: Kurtijev neuspeh da pokrene izbore i stvori srpske opštine nije izgovor za nasilje
Ričard Grenel - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel osudio je nasilje na severu KiM, i istakao da odgovorni moraju biti procesuirani.

Grenel je na mreži "X" naveo da je svet osudio premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog njegovih jednostranih akcija koje su imale za cilj podsticanje nasilja.

- Svet je osudio Aljbina Kurija za njegove jednostrane akcije u podsticanju nasilja i donošenju jednostranih odluka. Njegov neuspeh da pokrene izbore, stvori srpske opštine i povuče specijalne snage policije nije izgovor za nasilje. Osuđujemo svako nasilje. To nikada nije prihvatljivo. A odgovorni moraju biti potpuno procesuirani - poručio je Grenel.

Podsetimo, nakon incidenta koji se noćas dogodio u Banjskoj, kada je došlo do pucnjave u kojoj je jedan policajac, kako je saopštila tzv. kosovska policija smrtno ranjen, od jutros su pojačane snage u južnoj pokrajini, primetni su i pripadnici ROSU sa dugim cevima.

Član porodice policajca ubijenog na severu Kosova pozvao je Aljbina Kurtija da se uključi u pregovore i povuče policajce sa severa Kosova i spreči dalje gubitke života.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike