Ministarstvo za rad osudilo terorističke napade na Srbe: Proterivanje srpskog naroda sa KiM je jedini cilj Prištine!

22.09.2023

13:29

0

Kontinuirano zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji, i brutalni napadi na predstavnike srpskih institucija postali su dnevna politika koja se sprovodi na teritoriji tzv. države Kosovo

Ministarstvo za rad osudilo terorističke napade na Srbe: Proterivanje srpskog naroda sa KiM je jedini cilj Prištine!
Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najoštrije je danas osudilo teroristički napad na porodičnu kuću direktora Centra za socijalni rad Kosovska Kamenica i Ranilug Zorana Ristića.

Ministarstvo je osudilo i napade na kuće direktora predškolske ustanove „Pčelica Maja“ u Ranilugu Srđana Ristića, kao i zamenika gradonačelnika Opštine Ranilug Vladice Aritonovića.

Ministarstvo poziva sve nadležne institucije na KiM i celu međunarodnu zajednicu da hitno reaguju, privedu odgovorne za ova necivilizacijska i krvična dela pravdi, te spreče dalju eskalaciju nasilja prema Srbima i zaštite srpske institucije i njihove zaposlene od terora, koji se nad njima sprovodi.

- Kontinuirano zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji, i brutalni napadi na predstavnike srpskih institucija postali su dnevna politika koja se sprovodi na teritoriji tzv. države Kosovo*, čiji je jedini cilj proterivanje srpskog naroda sa teritorije sopstvene države - saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da su napadi na predstavnike institucija Srba na KiM samo jedan od načina zastašivanja i unošenja panike i nesigurnosti među srpski narod.

Ministarstvo ističe da naprava bačena na kuću Ristića u Ranilugu, nije eksplodirala, te nije došlo do materijalne štete a druge dve su eksplodirale noćas. Ovo je peti bombaški napad u Ranilugu u protekla dva meseca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike