Nikad kraći, a jasniji odgovor Bore Čorbe na tri pitanja 24sedam: Bez reči, ali slika je rekla sve

21.08.2021

18:25 >> 06:34

0

Riblja Čorba nastupala je na Kosovu, poslednji put pre ovog koncerta, 2013. godine, 28. avgusta u Gračanici

Nikad kraći, a jasniji odgovor Bore Čorbe na tri pitanja 24sedam: Bez reči, ali slika je rekla sve
Copyright Bora Đorđević na rok festivalu u Leposaviću, Foto: Goran Jović

Legendarni Bora Đorđević nastupio je kao specijalni gost sa “Ribljom Čorbom” na rok festivalu u Leposaviću.

Osim činjenice da su bez sumnje obradovali Srbe koji žive u južnoj pokrajini, te su te večeri pevali uglas pesme kultnog benda, njihov nastup nije neopaženo prošao u prištinskim medijima.

Plakat za koncert u Leposaviću

Zanimljivo je, međutim, da su mediji podigli prašinu zbog činjenice da jedna od najpopularnih srpskih i jugoslovenskih rok grupa „Riblja Čorba“ nastupa u Leposaviću, a da zvaničnici nisu hteli to da komentarišu. Glas protiv srpskih izvođača na KiM usledio je malo pošto se podigao glas u Albaniji zbog najavljenog nastupa Gorana Bregovića.

pročitajte još

Rok fest su organizovali opština Leposavić i Centar za kulturu “Sava Dečanac” pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije, na platou ispred zgrade opštine Leposavić. Pored Riblje Čorbe kao specijalnog gosta, nastupili su bendovi „De sade“ i „Flood“ iz Raške, „Socijalno nezbrinuti“ i „Choo choo xtana“ iz Leposavića, „Lazy“ iz Кosovske Mitrovice i mešoviti bend „The unfuckable” iz Holandije i Srbije.

“Riblja Čorba” nastupala je na Kosovu, poslednji put pre ovog koncerta, 2013. godine, 28. avgusta u Gračanici.

Proalbanski mediji na Kosovu zabrinuli su se zbog činjenice da se tamošnji zvaničnici ne oglašavaju ovim povodom, te ih je zanimalo da li je “Riblja Čorba” dobila dozvolu da dođe na ovaj događaj. Nisu preskočili mediji na KiM da Boru Đorđevića označe kao nekoga ko je poznat po “uvredljivoj i mrskoj retorici prema Albancima i Kosovu”.

Podsećaju i da festival podržava Ministarstvo kulture, ali “beogradsko, a ne prištinsko”.

Zbog ovakve medijske hajke, uputili smo Bori Đorđeviću tri pitanja, kako bismo saznali kako se oseća povodom koncerta na Kosovu, na kojem je nastupao pre osam godina, zatim da li očekuje otpor albanskog stanovništva i kako komentariše činjenicu da je za kratko vreme on drugi srpski izvođač koji se našao na udaru albanskih medija.

Bora Đorđević, poznat po britkim i oštrim odgovorima, uzvratio je fotografijom uz komentar: “Stiže odgovor”.

Rok festival u Leposaviću, Foto Kancelarija za KiM

I, kako već biva, slika govori hiljadu reči.

Više je nego jasno da su na koncertu uživali i “Riblja Čorba” i posetioci, da medijska kampanja nije pokvarila pozitivnu energiju, kao i da te da će Bora, verovatno, rado održati još koji koncert u južnoj pokrajini.

Inače, Bregović će, uprkos onlajn peticijama i pritiscima u javnosti, nastupiti na  festivalu u Korči, u Albaniji, 22. avgusta u 21 čas.

Pesma je, ipak, lek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike