Sramne izjave glavnih ideologa opozicije! Teodorović: Košarkaši su prostitutke! Vesna Pešić: Đoković je primitivac i džiber!

14.09.2023

08:20

1

Teodoroviću ni to nije bilo dovoljno, već je srpske košarkaše nazvao i "kompletnim idiotima", a predsednika države Aleksandra Vučića njihovim vođom!

Sramne izjave glavnih ideologa opozicije! Teodorović: Košarkaši su prostitutke! Vesna Pešić: Đoković je primitivac i džiber!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Akademik Dušan Teodorović, jedan od glavnih ideologa hejterske opozicije, brutalno je izvređao košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, nazvavši košarkaše prostitutkama!?!

Verovali ili ne, ali istina je - Teodorović se obrušio na košarkaše, optužujući ih da su najobičnije prostitutke ukoliko uzmu od države nagradu od 200.000 evra za osvajanje zlatne medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu! 

Teodoroviću ni to nije bilo dovoljno, već je srpske košarkaše nazvao i "kompletnim idiotima", a predsednika države Aleksandra Vučića njihovim vođom!

- Javnim obećanjem košarkašima da će da im da po 200.000 evra za osvojenu zlatnu medalju, vođa kompletnih idiota ponovo pokazuje da sve ljude oko sebe tretira kao prostitutke i da nimalo ne razume šta je socijalna politika, pristojnost, ponos, čast, ljubav i patriotizam - napisao je Teodorović na platformi Iks, odnosno Tviteru, potpuno ignorišući činjenicu da i on, kao profesor na na Saobraćajnom fakultetu, takođe dobija novac iz državnog budžeta.

Bolest autošovinizma

Srđan Graovac, politički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost, komentarišući ovaj, u najmanju ruku primitivan, komentar Teodorovića, kaže za naš list da ovakav rečnik ne priliči ni uličarima, a kamoli jednom akademiku.

Printscreen/Youtube, KCNS
Srđan Grovac

- Imam utisak da ta naša kvazielita ne može da sakrije svoju mržnju prema sopstvenoj zemlji i narodu. Njihova mrziteljska politika toliko je jaka da ih navodi da kritikuju čak i ogromne uspehe naših sportista. Jasno je da oni ne mogu da se kontrolišu, pa se njihovi hejterski komentari prelivaju na sve, uključujući i sport. Dakle, postoji jedan deo našeg društva koji sebe doživljava kao 'elitu' i proevropski orijentisane ljude, a koji suštinski prezire sopstveni narod i državu. Sve ovo govori o jednoj bolesti autošovinizma, od koje se oni očigledno niti leče, niti se mogu izlečiti, niti uopšte imaju želju za tim - ističe Graovac.

Vaspitava batinama

Poslanik SNS Zoran Tomić ocenjuje da od takozvanog akademika niko ne može da očekuje pohvale, ali činjenica je da prethodna vlast skoro ništa nije ulagala u sport i srpske reprezentativce, za razliku od sadašnje, koja u daleko većoj meri ulaže u stadione, hale, sportske komplekse, školski sport...

- Teodorović bi hteo da mlade ljude vaspitava batinama, posebno kad ne pričaju ono što njemu leži, ili bar njegovom tajkunu kojeg podržava. Svi smo ponosni na naše reprezentativce i sportiste, na njihove uspehe, jer su oni sjajni ambasadori naše zemlje u svetu. Setimo se da u vreme tajkuna niko nije ulagao u sport. Nisu se gradili tereni, nisu se stvarali uslovi da sportisti treniraju, razvijaju se i da reprezentacije osvajaju trofeje i medalje. Danas se grade stadioni, hale, sportski kompleksi, ulaže se u školski sport i zdravlje dece, a ovi sportski junaci i šampioni pravi su uzori budućih generacija sportista - naglašava Tomić, dodajući da Teodorović ne zaslužuje titulu akademika.

- Teodorović najmanje ima pravo da priča o tome ko je kakav jer svojim ponašanjem ne zaslužuje titulu akademika. Akademik ne treba samo da bude stručan u svojoj oblasti već i da bude čovek sa etikom. Teodorović je van svake konkurencije po svim standardima mrzitelja Vučića i Srbije - zaključuje Tomić.

Skandalozno! Vesna Pešić: Đoković je primitivac i džiber!?

Sociolog Vesna Pešić, takođe jedna od vendeta hejterske opozicije, u Teodorovićem stilu napala je Novaka Đokovića, najboljeg tenisera na svetu!

- Dosta mi je više Đokovića. Kad ja kažem. Ima 24 slema, poslednji izvukao na žreb, jedini protivnik mu bio Laslo Đere. Baš me briga da nas/me on više davi sa 25. kad imamo novi tenis koji igra Alkaraz. Plus je primitivna konzerva, điberaj uz muziku - napisala je Pešićeva na Tviteru, odnosno platformi Iks.

Bonus video

tik tok

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike