Predsednik Vučić se obratio iz Skoplja: Razgovarali smo o evropskoj budućnosti i ekonomskim prilikama

11.09.2023

13:38

0

Autor: 24sedam

Vučić boravi u Skoplju gde učestvuje na samitu lidera procesa Brdo - Brioni

Predsednik Vučić se obratio iz Skoplja: Razgovarali smo o evropskoj budućnosti i ekonomskim prilikama
Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Skoplju gde učestvuje na samitu lidera procesa Brdo - Brioni. Domaćini skupa su predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednik Hrvatske Zoran Milanović i predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. 

On je na početku istakao zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu.

-Razgovarali smo o evropskoj budućnosti, a sastanak je protekao u vrlo korektnoj raspravi, nije bilo mnogo svađa. Priština i mi smo ostavili za četvrtak naše probleme. Govorilo se o tome šta bismo mogli da tražimo kao što je roming, zelene linije, zajedničko tržište. Da bi se što ranije dobilo članstvo u EU, do 2030. godine. Po mom mišljenju to su lepe želje, ali ko sam ja da rušim optimizam i umanjujem ambiciju nekih. Prihvatio sam tu ideju, ali sumnjam da će tako i biti, rekao je Vučić.

On je dodao da su razgovarali o ekonomskim prilikama.

-Nafta raste, nije ovoliko visoko bila godinu dana, plašim se da će još da raste što će ugroziti brojne stvari. Idemo u Mađarsku, pa u Brisel, Ljubljanu, Njujork na sednicu Generalne Skupštine UN gde će biti mnogo sastanaka i zanimljivih tema, rekao je na početku Vučić. 

Predsednik je istakao da je rekao danas da mi iz regiona moramo da budemo bliži, da skraćujemo procedure, da obezbedimo slobodan protok ljudi kapitala i usluga.

-Nadam se da će to naići na plodno tlo, poručio je Vučić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike