Milutin Mrkonjić imao operaciju na srcu

25.08.2021

19:50 >> 19:51

0

Autor: A. B.

Doktor Milovan Bojić objasnio je proceduru kojoj je podvrgnut Milutin Mrkonjić, rekavši da se iskusni političar podvrgao proceduri menjanja aortnog zaliska

Milutin Mrkonjić imao operaciju na srcu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić operisao je srce pre pet dana.

Mrkonjić je početkom godine bio u bolnici Dragiša Mišović, ali su testovi tada pokazali da je negativan na kovid 19.

– Nisam imao koronu, ali su me zadržali jer su mi pronašli ožiljke na plućima. Međutim, ja sam imao upalu bešike, a promene na plućima nisu posledica korone – izjavio je tada Mrkonjić.

Doktor Milovan Bojić objasnio je proceduru kojoj je podvrgnut Milutin Mrkonjić, rekavši da se iskusni političar ustvari podvrgao proceduri menjanja aortnog zaliska.

Pročitajte još:

– Radi se o proceduri menjanja aortnog zaliska koja se svuda po svetu radi još od 2001. godine. Skraćenica TAVI znači transkateterska implantacija aortnog zaliska i podrazumeva umetanje novog zaliska na poziciju prirodnog aortnog zaliska. Procedura jeste skupa, ali je preko potrebna je pacijenti koji boluju od bolesti aortnog zaliska, uključujući i aortnu stenozu i insuficijenciju aortnog zaliska uz pridružene bolesti i druge komplikacije, teško podnose hiruršku operaciju i postoperativni tok. Kateterom iz ruke Mrkonjiću smo ušli u srce i zamenili njegov aortni zalistak – ispričao je doktor Milovan Bojić, koji ističe da je Mrkonjiću metodu tavi preporučio i njegov izabrani kardiohirurg.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike