U Banjaluci se sastali predsednici skupština Republike Srpske i Srbije (FOTO)

04.08.2023

11:33

0

Najavljeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji na realizaciji projekta izgradnje dva memorijalna centra posvećena Jasenovačkim žrtvama Gradina i Beograd

U Banjaluci se sastali predsednici skupština Republike Srpske i Srbije (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ nr

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas u Banjaluci sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Sastanak je održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, gde je u toku zajednička sednica vlada Srpske i Srbije.

Najviši zvaničnici Srpske i Srbije održavaju u Banjaluci niz sastanaka, a večeras će u Prijedoru biti obeležen Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u zločinačkoj hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", kada je sa prostora tadašnje Republike Srpske Krajine i drugih delova Hrvatske proterano više od 220.000 Srba, dok je nešto manje od 2.000 ubijeno ili se i danas vode kao nestali.

Podsetimo, u Banjaluci je u toku zajednička sednica Vlada Republike Srpske i Srbije, a predviđeno je i održavanje sednice Saveta za saradnju.

Prethodno je održan sastanak premijera Srpske i Srbije Radovana Viškovića i Ane Brnabić.

Najavljeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji na realizaciji projekta izgradnje dva memorijalna centra posvećena Jasenovačkim žrtvama Gradina i Beograd.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike