Aleksandar Vučić o navodima da britanski obaveštajci žele rat na Kosovu i Metohiji

29.07.2023

10:12

0

Nisam siguran da je sve tačno, ali ni da je sve netačno. Meni je potrebno vreme za razliku od onih koji reaguju na prvu loptu - rekao je predsednik

Aleksandar Vučić o navodima da britanski obaveštajci žele rat na Kosovu i Metohiji
Copyright Printscreen/TV Prva

Komentarišući tekst Kita Klarenberga o navodima da britanski obaveštajci žele rat na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem programu tv Prva kaže da naše službe to analiziraju.

- Potrebno mi je vreme da reagujem na to - rekao je Vučić.

Narednih dana će, rekao je, razgovarati sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, vezano za odnos britanskih zvaničnika prema Kosovu i Metohiji, ali je i najavio da će sredinom septembra u UN imati brojne razgovore, koje će, kako se nada, moći da iskoristi i za razgovor na tu istu temu.

O ovoj temi govorio je povodom navoda Ališe Kerns o švercu oružja na KiM, kao i pisanja medija da britanski obaveštajci postavljaju temelj za novi rat na KiM.

Printscreen/TV Prva
 

"Tekst koji su prenele Novosti, iz grej zone, Kita Klarenberga... nisam siguran da je sve tačno, ali nisam siguran i da je sve netačno. Naše službe to analiziraju. Potrebno mi je vreme, nisam pametan toliko da sve znam u svako vreme, kao neki analitičari, ne mogu tako da se odnosim, ne mislim da London ima u ovom trenutku razloge za sukobe na Balkanu, ali da li je veoma čudno to što je Ališa Kerns radila, jeste", rekao je predsednik.

Na komentar da za Kerns kaže da je agent MI6, predsednik je dodao da nema sumnje da je ona dobro povezana i sa unturašnjim i spoljnom službom Velike Britanije, rekao je on.

"A, da li je agent, da u to ne ulazimo", rekao je predsednik. Vučić je najavio da će narednih dana razgovarati sa Stjuartom Pičom, kao i sa drugim važnim sagovornicima. Imamo veliku agendu za septembar, 18. i 19. ćemo u SB UN imati mnogo različitih susreta, verujem i nadam se da ćemo i po tom pitanju moći da nastavimo ako do tada budemo uspevali da sačuvamo mir i stabilnost, rekao je predsednik.

Predsednik je takođe naveo da je važno i da se reši situacija oko uhapšenih Srba, za koje ne znaju ni zašto su ih uhapsili oni koji su to učinili.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike